10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii cer 17 ani de închisoare pentru ginerele regelui Spaniei

Procurorii cer 17 ani de închisoare pentru ginerele regelui Spaniei

Procurorii cer 17 ani de închisoare pentru ginerele Regelui Spaniei, Iñaki Urdangarin, în timp ce Infanta Cristina trebuie să plătească o amendă de 600.000 euro, potrivit El Pais, citat de B1TV.
Totodată, procurorii solicită 15 ani de închisoare pentru Diego Torres asociatul lui Urdangarin în afacerea Noos, pentru infracţiuni economice şi fals în acte. Procurorii l-au acuzat pe Urdangarin că s-ar fi înţeles cu responsabili politici pentru a deturna fonduri publice către o corporaţie constituită tocmai pentru acest scop – Institutul Nóos.
Procurorul de caz, Pedro Horrach, a solicitat, pentru Infanta Cristina, doar plata a 600.000 de euro ca răspundere civilă, deoarece aceasta deţine 50% din societatea Aizoon, companie care a primit ilicit, de la Urdangarin, 1,7 milioane de euro.
În rechizitoriu, Horrach nu a acuzat-o pe Infanta Cristina, ci doar pe soţul acesteia, Iñaki Urdangarin.
Mai mult, procurorul a cerut judecătorului Jose Castro, care a audiat-o pe 8 februarie, ”să reflecteze asupra situaţiei, să evalueze răspunsurile şi din poziţia de unic acuzator să dea o soluţie în acest caz”.
Judecătorul Jose Castro a chemat-o pe fiica Regelui Spaniei să depună mărturie, după ce a pus-o sub acuzare pentru spălare de bani şi alte infracţiuni de natură fiscală, în dosarul în care este implicat Urdangarin. Infanta Cristina a fost audiată pe 8 februarie, timp de şapte ore.
Potrivit legislației spaniole, spălarea de bani se pedepseşte cu închisoare până la 6 ani şi cu o amendă penală ce poate atinge de trei ori suma de bani care a fost “albită”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS