11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: Mâine, redesenăm atribuţiile vicepremierilor

Ponta: Mâine, redesenăm atribuţiile vicepremierilor

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că USL va redesena în şedinţa programată pentru marţi atribuţiile vicepremierilor, el arătând că PSD nu va opera modificări în structura Guvernului şi că Dan Nica va fi singurul social-democrat care va părăsi Executivul, conform Mediafax.
El a spus că PSD nu va face schimbări de persoane în Guvern.
„PSD nu face modificări de oameni la ministere, singurul care va pleca va fi Dan Nica, va candida la PE, dar nu pleacă chiar acum, ci probabil înanite de campanie”, a spus Ponta.
El a precizat că Gabriel Oprea nu va fi retras din funcţia de vicepremier.
„Nu-l retragem pe Gabriel Oprea. Cum să-l retragem, de ce să-l retragem?”, a spus Ponta.
În condiţiile în care un jurnalist l-a întrebat care au fost termenii discuţiilor de luni din USL, având în vedere că nu s-a înţeles acest lucru din declaraţiile făcute de Klaus Iohannis, Ponta a replicat: „Am urmărit şi eu declaraţiile domnului Iohannis şi a explicat în modul cel mai clar şi mai concret şi mai evident ce se întâmplă şi chiar vreau să-i mulţumesc pentru modul extrem de corect şi clar în care a prezentat discuţiile pe care le-am avut azi”.
„Ce nu s-a înţeles? Că eu cred că toţi am înţeles ce a zis şi susţin sută la sută tot ce a prezentat domnia sa”, a spus Ponta.
El a precizat că marţi se va discuta despre structura Guvernului.
„Ideea nu e să mergem în faţa Parlamentului doar ca să trecem funcţia de viceprim-ministru de la Finanţe la Interne, ci să vedem ceea ce putem să îmbunătăţim în activitatea Guvernului. Se împlinesc aproape doi ani de când activăm şi cu această ocazie vii şi ceri sprijin pentru ceeea ceea ce e nevoie – să îmbunătăţeşti partea de funcţionare”, a spus Ponta.
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a anunţat că în întâlnirea de marţi a USL toate partidele din Uniune vor veni cu propunerile pe care le doresc de modificare a structurii Guvernului, după care se va merge în Parlament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS