17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoneda virtuală bitcoin, declarată ilegală în Rusia

Moneda virtuală bitcoin, declarată ilegală în Rusia

Procuratura din Rusia a avertizat asupra riscurilor pe care le presupune moneda virtuală bitcoin, arătând că folosirea acesteia este ilegală întrucât poate fi utilizată pentru spălarea de bani sau finanţarea terorismului, informează Curierul Naţional. „Sistemele pentru plăţi anonime şi monedele virtuale care au dezvoltat o circulaţie considerabilă – inclusiv cea mai cunoscută, bitcoin – sunt înlocuitori ai banilor şi nu pot fi utilizate de persoane fizice sau juridice”, a transmis Biroul Procurorului General al Rusiei, citat de cotidianul New York Times. Legea din Rusia prevede că rubla este singura monedă oficială şi că introducerea oricărei alte monede sau oricărui înlocuitor este interzisă, a precizat Procuratura.

Banca centrală din Rusia a avertizat, la sfârşitul lunii ianuarie, că tranzacţiile cu bitcoin sunt speculative, din cauza riscului mare ca moneda să piardă foarte mult din valoare într-un timp scurt. Biroul Procurorului General a informat că lucrează, împreună cu banca centrală şi alte agenţii, la înăsprirea reglementărilor şi prevenirea delictelor comise prin utilizarea pseudo-monedelor.

În Statele Unite ale Americii, unde comunitatea bitcoin este mult mai dezvoltată decât cea din Rusia, autorităţile investighează mai multe cazuri de activităţi ilegale comise utilizând bitcoin.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS