17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTentativă de mită în Poliţia Strehaia

Tentativă de mită în Poliţia Strehaia

Un bărbat din Strehaia a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un poliţist cu suma de 2.000 de lei pentru a-l determina să îl favorizeze într-un dosar în care strehăianul este cercetat pentru tâlhărie. Subinspectorul de poliţie a sesizat autorităţile, iar, luni, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mehedinţi, sub coordonarea unui procuror, au organizat un flagrant, M.G., din Strehaia, fiind prins în timp ce încerca să dea poliţistului 2.000 de lei.
„Subinspectorul de poliţie D.A.C., din cadrul Inspectoratului de Poliţie Mehedinţi – Poliţi Strehaia, a sesizat ofiţerii DGA – SJA Mehedinţi cu privire la faptul că, având spre instrumentare un dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, în care M.G. este cercetat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, acesta i-a propus «să rezolve situaţia», dându-i de înţeles că îi cere să-şi încalce atribuţiile de serviciu. Ulterior, M.G. a insistat telefonic să se întâlnească neoficial pentru a-l determina pe poliţist să propună o soluţie de neurmărire penală şi pentru a-i furniza date confidenţiale privind mersul anchetei în schimbul sumei de 2.000 de lei“, se arată în comunicatul emis de DGA Mehedinţi.
În urma sesizării poliţistului şi a flagrantului, magistraţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au întocmit pe numele bărbatului din Strehaia dosar penal pentru dare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS