Acasă Actualitate Locuitorii din Găgăuzia s-au pronunţat pentru independenţa regiunii

Locuitorii din Găgăuzia s-au pronunţat pentru independenţa regiunii

Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a anunţat rezultatele referendumurilor de ieri, informează b1.ro. Potrivit rezultatelor, 98,9% dintre participanţii la referendumuri s-au pronunţat pentru independenţa regiiunii, iar 98,4% au susţinut aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală rusă, relatează Jurnal de Chişinău.

Astfel, 98,9% dintre participanţii la referendumurile de ieri s-au pronunţat pentru independenţa regiunii autonome Găgăuzia faţă de Republica Moldova, iar sunt 1,1% împotrivă. Pentru o orientare a Republicii Moldova către Uniunea Europeană (UE) s-au pronunţat 2,27% dintre participanţii la plebiscit, în timp ce 97,22% i se opun.

Pe de altă parte, o aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia, Belarus, Kazahstan este susţinută de 98,47% dintre participanţii la referendum, 1,52% sunt împotriva acesteia, iar restul sunt indecişi.

La urne s-au prezentat în total 70.777 de persoane, cea mai importantă rată de participare înregistrată în regiune. În capitala regiunii, Comrat, prezenţa a fost de 68,22%, iar la Vulcăneşti de 61,31%.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version