12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKiev: 50.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Independenţei

Kiev: 50.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Independenţei

Aproximativ 50.000 de persoane s-au adunat azi în Piaţa Independenţei din centrul Kievului, unde manifestaţiile continuă de două luni, protestatarii cerând demisia Administraţiei Viktor Ianokovici. Potrivit agenţiei Mediafax, opoziţia proeuropeană a prezentat manifestaţia de duminică drept o „reuniune de informare”. Mitingul a început cu discursurile unor preoţi greco-catolici şi ortodocşi care au făcut apel la dreptate şi la unitate naţională în contextul crizei fără precedent cu care se confruntă Ucraina.

Unul dintre liderii opoziţiei, Vitali Kliciko, a declarat la Munchen că, deocamdată, nu se conturează nicio soluţie la criza din Ucraina, în pofida negocierilor dintre putere şi opoziţie.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-a intensificat de aproximativ două săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost ulterior abrogate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS