Acasă Actualitate Încuviinţarea executării silite, eliminată din competenţa instanţei

Încuviinţarea executării silite, eliminată din competenţa instanţei

Etapa de încuviinţare a executării silite urmează să fie eliminată din competenţa instanţei, această măsură urmând să fie în sarcina executorului judecătoresc, conform unui proiect de lege, publicat vineri pe site-ul Ministerului Justiţiei.
Măsura vine după ce s-a constatat o creştere a volumului de activitate a instanţelor de executare, din cauza numărului relativ mare de cereri de încuviinţare a executării silite formulate în conformitate cu prevederile Codului de procedură civilă.
„S-a apreciat că pentru a elimina inconvenientul rezultat din această sporire a competenţei, se impune eliminarea etapei de încuviinţare a executării silite din competenţa instanţei şi atribuirea acestei sarcini executorului judecătoresc însuşi”, se menţionează în expunerea de motive a proiectului de lege.
În cazul în care executorul respinge cererea de încuviinţare, încheierea poate fi contestată numai de creditor.
 

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version