21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlin Văcaru a fost instalat prefect de Gorj

Alin Văcaru a fost instalat prefect de Gorj

Noul prefect de Gorj, Alin Văcaru (foto), a fost instalat ieri în funcţie de un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentul a avut loc în Sala Maură a Prefecturii Gorj, în prezenţa şefilor principalelor instituţii deconcentrate din judeţ. La festivitatea de instalare, la care Alin Văcaru a depus jurămânul de prefect, au asistat şi parlamentari, primari şi salariaţi ai SC Minprest, unde Alin Văcaru a ocupat până recent funcţia de director adjunct.
„I-am văzut și CV-ul, contează ceea ce va face în continuare, nu ce a fost în trecut. Este vorba despre un tânăr competent, care va arăta ce poate, nu are rost să comentăm ce a lucrat în trecut. Noi ne bucurăm când tinerii ajung în astfel de funcții. Și alții au ocupat alte funcții. Și-a luat un angajament care este îmbucurător. Cred că va face față cerințelor acestui județ, astfel încât lucrurile să meargă bine“, a declarat secretarul de stat care a participat la învestitura lui Alin Văcaru în funcția de prefect de Gorj.

A fost contestat puternic

Alin Văcaru a fost contestat puternic de reprezentanţi ai mediului politic din judeţ şi nu numai, care au acuzat lipsa de experienţă şi faptul că noul prefect nu a mai lucrat în administraţie.
„Știu că sunt voci care mă contestă, dar voi dovedi că nu au dreptate. Le mulțumesc prietenilor, apropiaților și celor care mi-au fost alături și m-au susținut. Prin ceea ce voi face din această funcție voi dovedi că nu sunt așa cum au spus unii. Voi continua proiectele începute de prefectul Teodorescu, vom avea altele noi. Sunt conștient de responsabilitatea acestei funcții“, a afirmat Alin Văcaru, prefectul de Gorj, fost şef de sală la un cazino din Târgu Jiu. Şeful PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat că Alin Văcaru a fost soluţia potrivită pentru scaunul de prefect de Gorj.
„Am discutat în cadrul organizației de la Gorj, au fost mai multe variante, dar până la urmă am ajuns la domnul Văcaru. Și dânsul avea o funcție mai puțin importantă în administrația publică, este și acesta unul din motive. Nu a început nimic cu stângul, va demonstra pe parcurs, astea sunt nimicuri că a fost șef de sală la cazino. Nu avea loc de muncă, a lucrat cinstit, orice activitate în viață te ajută. Adrian Tudor are șanse să fie înlocuitorul domnului Văcaru la Minprest“, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu și președintele PSD Gorj. Adrian Tudor, șef al Bazei de Tratament Săcelu, are susținerea politică pentru funcția de director adjunct al Minprest, post deținut până acum de actualul prefect Alin Vasile Văcaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS