6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Oraşul Reciclării

Craiova poate câştiga o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet, în valoare de 12.000 de euro. Condiţia: să câştige titlul de Oraşul Reciclării, în urma participării la această competiţie alături de alte 30 de oraşe din ţară. Startul a fost deja dat la începutul acestei luni, iar punctul final va fi 30 iunie 2014.
„Anul acesta este a doua ediţie a acestei competiţii în vederea dezvoltării sistemului de colectare separată. Oraşul Craiova a participat şi anul trecut şi a câştigat premiul de excelenţă la categoria Junior pentru reciclare. În acest an, s-au înscris 31 de oraşe. Anul trecut, marele premiu a fost câştigat de oraşul Tulcea, unde s-a amenajat o zonă de picnic. Competiția Orașul Reciclării este realizată sub patronajul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice și în colaborare cu Asociația Municipiilor din România și cu Institutul pentru Politici Publice. Noi vom urmări cantitatea de materiale reciclabile adunate de cei de la Salubritate, calitatea, adică aspectul containerelor, fracţia pură, adică pet la pet, sticlă la sticlă. Mai urmărim accesabilitatea pe care o are cetăţeanul la acestea, promovarea şi implicarea administraţiei locale“, a explicat Miruna Tănase, reprezentant relaţia cu mass-media, EcoRom Ambalaje.
 
Colectare selectivă

Cu ce porneşte Craiova în competiţie? „Dintre cele 238 de igluuri amplasate pe domeniul public, 93 pentru hârtie, 115 pentru plastic, 30 pentru sticlă, au fost colectate şi livrate către agenţi economici autorizaţi, privind reciclarea/valorificarea, următoarele cantităţi: hârtie/carton= 91.300 kg, plastic= 7.585 kg şi circa 40 tone de sticlă pentru care se caută reciclator. Dintr-un număr de saci puşi la dispoziţie către populaţia Craiovei s-au colectat 236 kg plastic (pet)“, a precizat reprezentantul SC Salubritate Craiova SRL.

Zeci de oraşe înscrise

31 de municipalități au răspuns pozitiv chemării la „luptă“: Arad, Bacău, Brașov, București – sectoarele 3 și 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanța, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS