10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGheaţa şi ţurţurii au început să facă victime

Gheaţa şi ţurţurii au început să facă victime

Ţurţurii şi gheaţa de pe trotuare şi străzi au început să facă primele victime. Un bărbat, de 59 de ani, din Târgu Jiu, a ajuns ieri la Unitatea Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, după ce un ţurţur s-a desprins de la o streaşină şi l-a lovit în cap. Bărbatul a fost rănit şi a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru a opri sângerarea. În ciuda faptului că Primăria Târgu Jiu a făcut apel la populaţie să iasă la deszăpezit sau să elimine ţurţurii de la streşini, solicitarea nu a prea avut ecou în rândul cetăţenilor. O dovadă în acest sens este şi numărul mare al celor care se prezintă la spital după ce au alunecat pe gheaţă.
Cei care nu îşi fac datoria civică riscă să fie amendaţi, însă municipalitatea nu a aplicat până acum nici o sancţiune celor care nu se implică în acţiunile iniţiate de primărie. Autorităţile locale fac apel în continuare către toţi proprietarii de clădiri să doboare sloiurile de gheaţă formate la acoperişuri, pentru a evita evenimentele neplăcute. Inclusiv primăria şi pompierii pot să intervină, la solicitarea cetăţenilor, acolo unde este vorba de clădiri înalte.

Zeci de persoane rănite

Zeci de gorjeni au ajuns la spital în ultimele zile cu fracturi de mâini şi picioare. O mare parte a celor care au beneficiat de asistenţă medicală sunt persoane în vârstă care acum au ajuns să fie imobilizate la pat, pentru că au suferit entorse, luxaţii sau chiar fracturi. O parte a celor care au avut probleme din cauza gheţii sunt bătrâni care merg la piaţă sau la cumpărături.
„Am avut persoane în vârstă. Vin aproape zilnic. O parte merg acasă şi revin la control în ambulatoriu să vedem cum decurge refacerea. Sfatul nostru este să încerce să se deplaseze cât mai puţin pe zonele cu gheaţă. La persoanele vârstnice o fractură este destul de greu de rezolvat, având în vedere că refacerea este mai grea. A crescut numărul de persoane care solicită serviciile noastre. La urgenţe s-a dublat numărul solicitărilor de când a început să ningă. Nu toţi au rămas internaţi, dar vin să beneficieze de asistenţă“, a declarat Ion Dascăl, medic ortoped la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS