Acasă Actualitate Gorjul, locul al treilea la corupţie

Gorjul, locul al treilea la corupţie

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a făcut public, la sfârşitul săptămânii trecute, bilanţul activităţii pe anul trecut. În 2013, au fost sesizate 14.454 de infracţiuni, fiind înregistrată o scădere de 4,6%, menţinându-se astfel trendul descrescător din ultimii ani.
„În ceea ce priveşte faptele de corupţie, au fost depistate o sută de persoane cercetate în 28 de dosare penale care au fost soluţionate prin declinarea competenţei în favoarea Parchetelor. Au fost sesizate 127 de infracţiuni, din care 37 de luare de mită, 31 dare de mită, nouă trafic de influenţă şi restul infracţiuni conexe. În ceea ce priveşte persoanele cercetate pentru corupţie, IPJ Gorj se situează pe locul al treilea la nivel naţional şi pe locul cinci la cele deferite DNA“, a declarat Viorel Salvador Caragea, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.  

Locul întâi la infracţiunile economico-financiare  

Totodată, în anul 2013, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj se situează la infracţiunile sesizate pe locul patru (cu un volum al criminalităţii de 3.878), pe locul întâi la infracţiunile economico-financiare cu un volum al criminalităţii de 815, pe locul 17 la infracţiunile judiciare cu un volum de 1.818, iar la infracţiunile de altă natură pe locul trei, cu un volum al criminalităţii de 1.245.
„În cursul anului 2013, au fost sesizate 6.777 de infracţiuni de natură judiciară, cu 629 mai puţine decât în anul precedent, 2.622 dintre acestea fiind comise în mediul urban, iar 4.155 în cel rural. Din datele prezentate se constată că, în 2013, infracţiunea de omor se menţine la acelaşi nivel  – patru fapte, tentativa de omor scade cu două fapte, vătămarea corporală gravă creşte cu cinci fapte, iar pruncuciderea scade cu patru fapte faţă de anul anterior. La infracţiunile de omor sesizate, IPJ Gorj se situează la acest indicator sub media înregistrată la nivel naţional, ocupând locul 40, cu o valoare a volumului criminalităţii de 1. În perioada analizată, în judeţul Gorj nu s-au comis omoruri la comandă sau între grupări criminale rivale“, a mai spus Viorel Caragea.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version