Acasă Actualitate Condescu şi Temelescu, înlăturaţi din conducerea USMO

Condescu şi Temelescu, înlăturaţi din conducerea USMO

\n

Marin Condescu a fost dat afară ieri din fruntea Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO), după ce, în urmă cu doar câteva zile, fusese demis și de la conducerea clubului Pandurii. Condescu era preşedinte al Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, postură din care a ajuns şi şef al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME).
Liderii Uniunii şi ai Federaţiei au decis să îl revoce din funcţie şi pe vicepreşedintele Viorel Temelescu. Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia va fi condusă de un grup de lideri compus din Gheorghe Etăgan, Ion Feurdean, Constantin Mitrescu, Dan Pârvulescu, Marin Golea şi Constantin Ureche. Cei doi foşti şefi din minerit nu mai au drept de semnătură. Liderii FNME au decis tot în cadrul unei şedinţe care a avut loc ieri la Clubul Pandurii de la stadionul Municipal din Târgu Jiu, ca, pe 8 februarie, să fie organizat Congresul pentru alegerea noii conduceri a FNME. Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie s-au regrupat rapid şi au decis înlăturarea din funcţie a lui Marin Condescu, după ce acesta a anunţat că va deveni manager al FC U Craiova. Noul job nu i-ar mai fi permis lui Condescu să se ocupe de mişcarea sindicală. Dan Pârvulescu, președintele Sindicatului Peșteana, majoritar în cadrul FNME, a spus că Marin Condescu a dat dovadă de lașitate.
„Nu mă așteptam să nu vină la întâlnire. A dat dovadă de lașitate“, a spus Pârvulescu, favorit să preia conducerea Federaţiei. Marin Condescu, dar şi Viorel Temelescu sunt anchetaţi pentru spălare de bani şi alte infracţiuni, în legătură cu banii pe care i-au gestionat la Clubul Pandurii.

Ruşeţ e nemulţumit că rivalii s-au regrupat

În condiţiile în care îl mai păstra pe Marin Condescu în conducere, Federaţia risca să piardă şi mai mulţi membri care ar fi putut adera la noul Sindicat Mine Energie Oltenia (SMEO), condus de Ion Ruşeţ. De altfel, Ion Ruşeţ a sesizat faptul că foştii săi colegi încearcă să se regrupeze şi a atacat ieri conducerea Complexului Energetic Oltenia, pe care a acuzat-o că a fraternizat cu FNME. Membrii Sindicatului Mine Energie Oltenia consideră injustă susţinerea pe care Complexul Energetic Oltenia, împreună cu ceilalţi acţionari ai Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu – Primăria Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Societatea Comercială Artego SA – au afişat-o faţă de FNME, prin punerea la dispoziţie a sediului administrativ al echipei de fotbal în vederea organizării unei şedinţe a Colegiului Director al federaţiei respective. Având în vedere colaborarea făţişă între FNME şi acţionarii Clubuluii Pandurii – Lignitul Târgu Jiu, cu precădere între federaţia respectivă şi Complexul Energetic Oltenia, ne rezervăm dreptul de a blama public orice asociere SMEO cu reprezentanţii administraţiei companiei respective şi de a o cataloga drept o tentativă de manipulare a opiniei publice, o acţiune concertată a unora dintre cei enumeraţi anterior în această frăţie sindicalisto-administrativă, prin care se urmăreşte discreditarea Sindicatului Mine Energie Oltenia şi a persoanelor care se află în conducerea sa interimară“, a spus Ion Rușeț, președintele interimar al SMEO.
Atât FNME, cât şi SMEO urmăresc să aibă un număr suficient de membri pentru a avea dreptul de negociere exclusivă a contractului colectiv de muncă la nivelul CEO. Administraţia Complexului nu ar spune nu existenţei unor sindicate divizate pentru a-şi putea pune cât mai uşor în aplicare managementul. Acesta prevede peste 2.000 de salariaţi concediaţi în următorii trei ani. Acţiunile CEO ar deveni atractive pentru posibilii investitori, dacă la nivelul companiei nu va exista un sindicat care să emită prea multe pretenţii.

Golea l-a înlocuit
pe Condescu în AGA
la Pandurii

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Golea, a fost desemnat să facă parte din AGA la Clubul Pandurii, în locul lui Marin Condescu. Golea era şi vicepreşedinte la Clubul Pandurii, răspunzând de echipa a doua a clubului.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version