10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGigi Becali, amendat de Consiliul Concurenţei pentru preluarea Arcom

Gigi Becali, amendat de Consiliul Concurenţei pentru preluarea Arcom

Consiliul Concurenţei l-a sancţionat pe omul de afaceri George Becali cu o amendă de 183.526 de lei, pentru faptul că acesta nu a anunţat autorităţile de o posibilă concentrare economică la preluarea Arcom SA Bucureşti, informează HotNews.ro. „Prin mai multe tranzacţii succesive, domnul George Becali a achiziţionat, în 2008, pachetul majoritar de acţiuni, respectiv 71,53% din capitalul social al companiei Arcom SA Bucureşti, dar nu a notificat autoritatea de concurenţă cu privire la această operaţiune”, afirmă Consiliul Concurenţei, într-un comunicat.
 
În urmă investigaţiei declanşate în 2012, Consiliul Concurenţei a constatat că, după dobândirea controlului asupra Arcom SA Bucureşti, implicit asupra companiilor controlate de această, George Becali şi-a exercitat drepturile de vot aferente participaţiei achiziţionate în cadrul Adunărilor Generale Extraordinare/Ordinare ale Acţionarilor Întreprinderii, în acest fel încălcând regulile privind controlul fuziunilor şi achiziţiilor.
 
Potrivit legislaţiei, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei. Astfel, cumpărătorul nu poate luă decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenţa activitatea companiei, încheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea companiei etc., înainte că autoritatea de concurenţă să analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS