Acasă Actualitate SUA: Situaţie de urgenţă la New York din cauza viscolului

SUA: Situaţie de urgenţă la New York din cauza viscolului

Autorităţile locale din New York, prin vocea guvernatorului Andrew Cuomo, au decretat situaţie de urgenţă în cinci regiuni după ce un viscol puternic s-a abătut asupra coastei de nord-est a Statelor Unite ale Americii. În zona afectată de furtuna de zăpadă „Janus2 se află aproximativ 56 milioane persoane, conform nydailynews.com. Peste 3.000 de zboruri au fost anulate ieri în Statele Unite, din cauza deteriorării condiţiilor meteorologice, iar astăzi aeroporturile din New York şi împrejurimi vor rămâne închise. Autorităţile au cerut cetăţenilor să nu iasă din case şi să se deplaseze, pe cât posibil, cu mijloacele de transport în comun.

În capitala statului a fost suspendată ieri colectarea deşeurilor menajere pentru a elibera spaţiul pentru echipamentele de deszăpezire: aproximativ 450 de utilaje de deszăpezire au ieşit pe străzile metropolei americane. Metroul continuă să funcţioneze la New York, dar afişajul electronic menţionează întârzieri şi anularea unor rutelor expres.

În Boston, Philadelphia şi Providence au fost suspendate orele de curs.

Cum furtuna este însoţită de ger, primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a dispus să fie ridicate toate restricţiile pentru ca toţi oamenii străzii să poată fi adăpostiţi.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version