Acasă Actualitate UE suspendă temporar unele sancţiuni economice impuse Iranului

UE suspendă temporar unele sancţiuni economice impuse Iranului

Uniunea Europeană (UE) a suspendat, timp de şase luni, o serie de sancţiuni economice impuse Iranului, după ce regimul de la Teheran a sistat activităţi nucleare sensibile, în conformitate cu acordul încheiat cu marile puteri, informează Curierul Naţional citând Mediafax. „Consiliul a suspendat unele sancţiuni ale UE impuse Iranului”, se arată într-un comunicat oficial.

Organizaţia Iraniană pentru Energie Atomică (OIEA) a anunţat în această dimineaţă suspendarea activităţilor de purificare a uraniului la nivelul de 20%, iar măsura a fost confirmată de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Prin Acordul de la Geneva, Iranul s-a angajat – în schimbul unei relaxări a anumitor sancţiuni internaţionale – să limiteze, în următoarele şase luni, îmbogăţirea uraniului la nivelul de 20% la uzinele nucleare de la Natanz şi Fordo, precum şi la reactorul de apă grea de la Arak.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version