6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampanie de donare de sânge

Campanie de donare de sânge

Zeci de persoane au donat ieri sânge la Casa Studenţilor, în cadrul campaniei desfăşurate sub sloganul „Fiecare picătură de sânge înseamnă un zâmbet, în opt minute donezi sânge, în opt minute salvezi o viaţă“. S-au prezentat 60 de persoane, iar 55 dintre ele au putut dona. Campania continuă şi astăzi. Acţiunea are loc tot la Casa Studenţilor, iar programul de donare este între orele 8.00-14.00.
E bine de ştiut că un bărbat trebuie să aibă minimum 60 kg, în timp ce o femeie poate dona sânge de trei ori pe an şi trebuie să aibă minimum 50 kg.
Pentru a putea dona sânge, o persoană trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să fie odihnită, să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, să nu fi consumat alcool cu 72 de ore înainte, să nu fi suferit o intervenţie chirurgicală în ultimele 6-12 luni, să nu fie bolnavă cronic. Cei care donează au şi unele beneficii, cum ar fi o zi liberă de la serviciu sau şcoală, reducere la transportul public, şapte tichete de masă, consultaţie gratuită înainte de donare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS