12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdolescenta rănită de Silviu Lung se simte mai bine

Adolescenta rănită de Silviu Lung se simte mai bine

Andreea Niţu, eleva de 17 ani rănită în accidentul provocat de Silviu Lung, săptămâna trecută, pe Drumul European Craiova-Calafat, a fost scoasă ieri de la Terapie Intensivă. Fata va rămâne internată la Secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru îngrijiri medicale şi noi investigaţii, în urma cărora se va stabili dacă va mai fi nevoie să fie supusă unei intervenţii chirurgicale pe creier.

Andreea a fost scoasă de la Terapie Intensivă, la solicitarea medicului neurochirurg Alexandru Cameniţă, pentru a sta mai aproape de mama ei, care o va stimula să se recupereze mai repede. „Pacienta este într-o stare mai bună. Comunică, răspunde la întrebări scurte. Este dezorientată deocamdată şi are stare de somnolenţă. Poate să se recupereze mai repede dacă va avea aproape persoane din familie, prieteni care să o stimuleze emoţional. Este nevoie ca mama ei să stea alături de ea. Vor sta amândouă într-o rezervă“, a spus dr. Alexandru Cameninţă. Medicii nu ştiu deocamdată dacă fata va mai avea nevoie de operaţie. „Duminică îi vom face o nouă tomografie, să vedem dacă o vom opera sau nu. Este posibil să nu mai fie nevoie să facem o intervenţie chirurgicală pentru că hematomul se retrage, creierul ei se desumflă. Sunt semne bune deocamdată şi am discutat şi cu mama fetei, să stea liniştită“, a declarat medicul Alexandru Cameniţă.

Încă nu ştie de tragedie

Andreea a fost internată la Terapie Intensivă pe 8 ianuarie, ziua în care a avut loc accidentul. Timp de cinci zile a stat în comă indusă, iar după ce a fost scoasă din această stare, mama i-a rămas alături în spital. Şi ieri am găsit-o în faţa Secţiei de terapie intensivă, aşteptând un semn să intre la fiica sa. „Intru la ea să o văd de câteva ori pe zi. De vorbit, nu a vorbit cu mine. Mă recunoaşte. A început să mănânce. Ieri (miercuri – 15 ianuarie) a mâncat o prăjitură, fără să-i dau ajutor“, a declarat cu lacrimi în ochi Ramona Niţu.
Nu a fost singurul moment emoţionant pe care mama l-a trăit la spital. Andreea a fost vizitată de fratele ei, Andrei, care se afla şi el în maşină în momentul producerii accidentului. „A plâns foare mult când a văzut-o. Ea l-a recunoscut, dar nu ştie ce i s-a întâmplat şi nici că tatăl ei a murit“, a mărturisit Ramona Niţu. Femeia a explicat că, după accident, băiatul nu s-a mai dus la şcoală. „Fizic, se simte bine, dar psihic nu este pregătit să-şi reia activitatea la şcoală. Se va duce, dar să mai treacă puţin timp“, a declarat mama copiilor. Pentru a-i sprijini pe cei doi minori să-şi continue studiile, cadrele didactice de la liceele la care aceştia învaţă – Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“ şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – au decis să le asigure cazarea în cămin şi masa la cantină. Ramona Niţu a spus că, într-o primă etapă, băiatul va face naveta cu microbuzul. De altfel, femeia a ţinut să precizeze că, anterior producerii accidentului, familia a luat decizia să asigure naveta zilnică copiilor pe distanţa de 140 km deoarece Andreea a cerut să nu mai stea în cămin, pentru că nu se putea concentra să înveţe. Fata, elevă în clasa a XI-a, avea rezultate foarte bune la clasă, iar părinţii au decis să-i asigure tot sprijinul necesar pentru a avea condiţii să înveţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS