14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGabriela Firea a demisionat din PSD

Gabriela Firea a demisionat din PSD

Senatoarea Gabriela Firea a anunțat vineri că demisionează din toate funcțiile deținute în cadrul PSD, respectiv vicepreședinte la nivel național și președinte al organizației județene Ilfov, precum și din calitatea de membru al partidului, potrivit unui comunicat de presă transmis Agerpres.
„Începând cu data de astăzi, 10 ianuarie 2014, am demisionat din toate funcțiile deținute în cadrul PSD, respectiv vicepreședinte la nivel național și președinte al organizației județene Ilfov, precum și din calitatea de membru al partidului. Am luat această hotărâre după 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea în plan local cu PDL, reacționând la conflictul din USL Ilfov prin promovarea președintelui PNL Ilfov în funcția de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp în care nici un lider al PSD nu a luat poziție față de acest demers flagrant de rupere a USL“, se arată în sursa citată.
Ea subliniază că nu poate să asiste la „încălcarea flagrantă a principiilor care au stat la baza formării USL“.
„În ciuda îndemnurilor repetate pe care le-am primit, prin diverse canale, de a accepta această situație, pentru că așa e în politică, nu pot să asist pasivă la încălcarea flagrantă a principiilor care au stat la baza formării USL și pentru care am fost votați de oameni în 2012. Nu există nici o justificare credibilă pentru a accepta ca la nivelul județului Ilfov, Uniunea Social Liberală să fie extinsă de la patru la șase partide, respectiv cârdășia PNL-PDL-PPDD la care se adaugă, de formă, PSD, UNPR și PC. După cum nu este admisibil ca primăriile «neprietene» să fie lăsate fără fonduri, iar PDL să dețină un post de vicepreședinte al Consiliului Județean în detrimentul PSD“, afirmă Firea.
Senatoarea mai spune că nu poate fi părtașă la „scenarii oculte“.
„Constat cu amărăciune că a fi consecventă unor idei și principii, cum ar fi unitatea USL, care nu se poate baza decât pe respect reciproc și pe respectarea cu strictețe a documentelor acestei alianțe, m-a transformat în ținta atacurilor și ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale. Am promis, cu toții, în campania electorală că vom face dreptate până la capăt, dar se pare că nu avem toți aceeași reprezentare a ideii de dreptate. Dacă sunt lideri ai USL care au o agendă politică diferită de cea asumată oficial, este problema lor, eu însă nu pot fi părtașă la nici un fel de scenarii oculte, cu sau fără știrea mea. Am pornit pe acest drum cu convingerea că voi putea să fac un alt fel de politică, și nu renunț la acest obiectiv“, arată Gabriela Firea.
Ea precizează că va activa ca senator independent. „Voi activa în continuare ca senator independent și mă voi implica cu toată puterea în rezolvarea problemelor cetățenilor din colegiul pe care îl reprezint și pentru ideile generoase cuprinse în programul politic prin care USL a câștigat alegerile în 2012“, arată Gabriela Firea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS