5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, principalul furnizor de medici pentru Germania

România, principalul furnizor de medici pentru Germania

România este principalul furnizor de personal medical pentru Germania, în această ţară activând în anul 2012 peste 2.700 medici români, informează b1.ro citând cotidianul Die Zeit. Date oficiale arată că în 2012 în Germania activau 2.704 medici români, 2.258 greci şi 2.090 din Austria. În top 10 al „furnizorilor” de medici se mai află Rusia, Polonia, Ungaria, Siria, Bulgaria, Ucraina şi Slovacia. „Germania dezbate de săptămâni aşa-numite migraţie a sărăciei din România şi Bulgaria. (…) Datele sunt un exemplu al transferului de forţă de muncă. Aceasta migrează din sudul şi estul uniunii monetare în nord, unde sprijină sistemele sociale”, comentează sursa citată, referindu-se la faptul că, după România, Grecia este următorul furnizor de medici pentru Germania.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok (CDU), a declarat, recent, că imigranţii care vin în Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimişi rapid în ţările de origine. „Imiganţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente”, a spus Brok.

Luni, secretarul general Andreas Scheuer a declarat că muncitorii calificaţi sunt bineveniţi în ţara sa, dar a precizat că 46% dintre românii şi bulgarii ajunşi în Germania după 2007 nu au nici un fel de pregătire profesională, iar Berlinul nu trebuie să importe problemele altora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS