Acasă Actualitate Letonia va avea pentru prima dată o femeie premier

Letonia va avea pentru prima dată o femeie premier

Preşedintele Letoniei, Andris Berzins, a mandatat-o astăzi pe Laimdota Straujuma, în vârstă de 62 de ani, să formeze un nou guvern de coaliţie, informează Agerpres.ro citând AFP şi AP. „Am decis să o însărcinez pe Laimdota Straujuma să înceapă procesul de creare a noului cabinet”, a declarat preşedintele Andris Berzins pentru presă. „Sunt convinsă că această coaliţie de centru-dreapta va putea lucra într-o manieră eficientă”, a spus la rândul său Laimdota Straujuma, care va deveni astfel prima femeie aflată în fruntea Executivului leton. Laimdota Straujuma este în prezent ministru al Agriculturii şi nu s-a aflat pe listele nici unui partid până la intarea sa în Partidul Unitate, la sfârşitul săptămânii trecute.

Premierul Valdis Dombrovskis, a demisionat în luna noiembrie după prăbuşirea acoperişului unui supermarket, accident în care au murit 54 de persoane şi care a provocat un adevărat scandal în Letonia.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version