10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoboteaza şi Sfântul Ion ar putea fi declarate zile libere

Boboteaza şi Sfântul Ion ar putea fi declarate zile libere

Boboteaza, Sfântul Ioan şi Luminaţia ar putea fi declarate zile libere, informează romaniatv.net. Senatorul PSD Sorin Bota a iniţiat un proiect de lege pentru completarea Codului muncii în care propune declararea a încă trei zile libere, proiectul fiind în Parlament.

„Ziua Morţilor (Luminaţia), sărbătorită la 1 noiembrie în fiecare an, cu precădere în zona Transilvaniei, dar şi în alte părţi ale ţării. Ziua de 1 Noiembrie este declarată zi nelucrătoare în mai multe ţări civilizate din vestul Europei, Botezul Domnului (Boboteaza), dar şi ziua de Sfântul Ioan Botezătorul (6 şi 7 ianuarie), considerate cele mai semnificative şi importante sărbători creştine după Naşterea Domnului (Crăciunul) şi Învierea Domnului (Paştele)’, arată senatorul într-un comunicat.

Potrivit prevederilor actuale ale Codului Muncii, românii au 12 zile libere ca sărbători legale pe an. În general, bugetarii au beneficiat de mai multe deoarece Executivul a mai acordat uneori zile libere în plus pentru a lega între ele două sărbători legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS