6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Poliţiştii de la Rutieră în stradă

Olt: Poliţiştii de la Rutieră în stradă

Pe timpul sărbătorilor de iarnă, datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, a măsurilor preventive luate, precum şi în urma acţiunilor desfăşurate pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, nu s-au înregistrat evenimente deosebite.
În perioada sărbătorilor de iarnă, zilnic, aproximativ 250 de poliţişti olteni s-au aflat la datorie, desfăşurând activităţi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea furturilor, vagabondajului, cerşetoriei, a comerţului ilicit, dar şi pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.
Pentru o întoarcere în siguranţă a turiştilor către domiciliu, au fost suplimentate efectivele de poliţie, pe principalele artere rutiere, pentru a asigura fluenţa traficului rutier şi a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.
În cursul acestei zile, vor acţiona, în traficul rutier, 40 de poliţişti de la rutieră, care vor folosi 12 autospeciale dotate cu aparate radar, misiunea acestora fiind aceea de a monitoriza traficul rutier, în vederea prevenirii evenimentelor grave şi combaterii încălcării regimului legal de viteză.
Poliţia atrage atenţia participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
Luminile de întâlnire e recomandabil să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine. Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.
În această perioadă, poliţiştii rutieri olteni au aplicat 872 sancţiuni contravenţionale persoanelor care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au reţinut  27 permise de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS