Acasă Actualitate Un pusnic retras acum 20 de ani într-o grotă lângă Cozia a...

Un pusnic retras acum 20 de ani într-o grotă lângă Cozia a fost salvat de jandarmi

Un călugăr care s-a retras în urmă cu 20 de ani într-o grotă din zona Cozia a suferit un accident în urma căruia şi-a rupt mâna. Acesta nu a mai coborât de pe munte de câteva luni şi a depus un legământ să nu mai vorbească, comunicând doar prin scris. Starea de sănătate a bărbatului nu este una bună, mai ales că se hrăneşte doar cu fructe. Jandarmii montani au mers o oră şi jumătate până la grota călugărului. Pe mai multe porţiuni de drum aceştia au fost nevoiţi să-l care în spate.

Ion Caralici, şef post jandarmi montani Călimăneşti: „Se simte foarte rău. A avut o mână ruptă. Am intervenit cu patru jandarmi. Din cauza traseului montan foarte accidentat, dificil, frunze, stratul gros, întunericului, da’ cu puţin noroc am reuşit să-l aducem”. 

Pustnicul a fost ajutat să coboare până la Mânăstirea Cozia. Dacă îşi va da acordul, acesta va fi transportat la spitalul din Râmnicu Vâlcea pentru a primi îngrijiri medicale. Momentan, acesta a fost adus la mânăstire pentru a fi îngrijit de călugări, relatează Realitatea TV. 

SURSA: REALITATEA TV
 

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version