27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcii construiesc locurile de joacă din Craiova

Turcii construiesc locurile de joacă din Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=WgZE9roSC8M

Primăria Craiova a anunţat recent numele firmei care a câştigat licitaţia pentru furnizarea echipamentelor destinate locurilor de joacă din municipiu. Este vorba despre King Industrial Enterprises SRL Bucureşti, societate care încheie un acord- cadru de circa 30 de milioane de lei (6,7 milioane de euro) fără TVA. Potrivit anunţului de participare publicat în luna septembrie, durata acordului-cadru este de patru ani, iar valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 8,5 milioane de lei (1,9 milioane de euro).
În documentaţia de atribuire sunt trecute 30 de tipuri de echipamente complexe care pot fi achiziţionate. Spre exemplu, poate fi vorba despre elemente pentru complex joacă tip I (2-6 ani): tobogane, leagăne, panouri laterale din polietilenă cu diverse figurine sau panouri cu jocuri interactive şi desene matriţate, diverse figurine 3D (maimuţe, fluturaşi, papagali, palmieri, soare, etc.).
Pentru categoria 6-13 ani, echipamentele conţin: ansamblu multilabirint, care permite şapte tipuri de jocuri: tobogane sub diverse forme, podeţe, pasaje, sisteme de căţărare şi tuneluri. La acestea se pot adăuga minicarusele rotative, echipamente de agrement de două persoane pentru întreţinerea şi dezvoltarea muşchilor abdominali şi a taliei, cu panou despărţitor, a muşchilor membrelor inferioare, a membrelor superioare şi spatelui. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că suma pe care se realizează locurile de joacă nu este mare „având în vedere că un parc din Bucureşti a costat 4 milioane de euro“. Societatea King Industrial Enterprises SRL Bucureşti este patronată de doi oameni de afaceri turci, Mustafa Bekar şi Tamer Atalay.
Despre Mustafa Bekar, presa a scris că a fost audiat în dosarul de corupţie al fostului primar de Cluj-Napoca, Sorin Apostu, iar Tamer Atalay este preşedintele Camerei de Comerţ România-Turcia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS