15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricţii de circulaţie după Revelion

Restricţii de circulaţie după Revelion

Poliţia Română le reaminteşte transportatorilor de marfă că în zilele de 1 şi 2 ianuarie se aplică prevederile HG nr. 1777/2004, privind introducerea restricţiei de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale şi europene pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane.

Astfel, circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricţionată în intervalul orar 06:00 – 22:00, pe următoarele sectoare de drum:

DN2(E85) Săbăoani – Suceava – Siret;

DN7(E81) Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem;

DN7(E68) Ilia – Arad;

DN39(E87) Agigea – Mangalia;

A2(E81) Bucureşti – Cernavodă;

DN22C(E81) Cernavodă – Murfatlar;

DN3(E81) Murfatlar – Constanţa;

DN1(E60) Cluj-Napoca – Oradea;

DN1(E60) Ploieşti – Braşov.

Pe DN1(E60) –  Centura Bucureşti-Otopeni-Ploieşti, restricţia se aplică şi pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Nu se supun acestor restricţii transporturile de animale vii, de produse perisabile de origine animală şi vegetală, de la carne şi preparate din carne, lapte, brânzeturi, îngheţată, un, ouă, produse de ouă, peşte, produse din peşte şi până la fructe şi legume proaspete ori flori tăiate. De asemenea, transporturile funerare, poştale, de distribuţie de carburanţi, de echipamente de prim-ajutor ori deplasarea unor autovehicule care participă la intervenţii în caz de fenomene naturale nu se supun acestor restricţii.

Detalii privind prevederile HG nr. 1777/2004 se găsesc pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADNR), secţiunea “informaţii transporturi rutiere – acte normative” (http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=27).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS