Acasă Actualitate Ucraina: Cinci suspecţi în cazul agresării jurnalistei Tetiana Ceornovol au fost arestaţi...

Ucraina: Cinci suspecţi în cazul agresării jurnalistei Tetiana Ceornovol au fost arestaţi preventiv

Autorităţile ucrainene au plasat în arest preventiv cinci bărbaţi suspectaţi în cazul agresării jurnalistei de opoziţie Tetiana Ceornovol, informează Mediafax.ro. Cei cinci suspecţi au fost reţinuţi vineri, iar astăzi au fost plasaţi în arest preventiv. Potrivit paginii de internet a agenţiei RIA Novosti, unul dintre suspecţi a recunoscut implicarea în atacarea jurnalistei de opoziţie.

Reamintim că Tetiana Ceornovol, o cunoscută jurnalistă ucraineană, activistă a opoziţiei, a fost agresată la Kiev, miercuri dimineaţă. Tetiana Ceornovol, în vârstă de 34 de ani, ziaristă la publicaţia Ukrainska Pravda, s-a prezentat la poliţie şi a spus că a fost blocată în trafic, la periferia Kievului, de indivizi necunoscuţi. A fost bătută şi lăsată pe marginea drumului. Jurnalista tocmai publicase un material despre averea ministrului ucrainean de Interne, Vitali Zaharcenko, ea investigând averile mai multor membri ai regimului ucrainean.

Incidentul intervine în contextul crizei politice izbucnite în Ucraina după refuzul Administraţiei Viktor Ianukovici de semnare a acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici a cerut ministrului de Interne Vitali Zaharcenko şi procurorului general Viktor Pchonka să ancheteze acest caz.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version