5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReduceri de personal la ONU, pentru prima dată în istorie

Reduceri de personal la ONU, pentru prima dată în istorie

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a autorizat o reducere de personal, cedând astfel presiunilor de reducere a cheltuielilor exercitate de statele membre, afectate de constrângeri financiare, informează Mediafax.ro. Adunarea Generală a ONU a votat, pentru prima dată în istoria organizaţiei înfiinţată în 1945, o reducere netă a numărului de posturi cu 219, reprezentând 2% din totalul personalului. De asemenea, a aprobat îngheţarea pentru un an a pachetelor salariale şi pe doi ani a sumelor alocate personalului pentru cheltuieli.

Contributorii importanţi la bugetul ONU, precum Statele Unite ale Americii, au început din 2010 să exercite presiuni asupra organizaţiei pentru scăderea cheltuielilor, întrucât ţările care asigurau fondurile erau nevoite să adopte propriile măsuri de austeritate, în contextul crizei financiare. Cererea ţărilor dezvoltate, care asigură cea mai mare parte a fondurilor, a întâmpinat însă opoziţia statelor în curs de dezvoltare, care vor ca ONU să crească cheltuielile pentru anumite programe.

Reducerea de personal face parte din bugetul pentru 2014-2015. Cele 193 de state membre au aprobat fonduri de 5,53 miliarde de dolari pentru următorii doi ani, cu 1% mai puţin faţă de precedenta perioadă similară. Acest buget nu include costurile pentru misiuni de menţinere a păcii, de circa 7,54 miliarde de dolari pentru anul fiscal care se încheie în iunie 2014, sau costurile unor agenţii ONU finanţate voluntar de unele ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS