Acasă Actualitate Ucraina: Jurnalista agresată la Kiev este convinsă că a fost atacată din...

Ucraina: Jurnalista agresată la Kiev este convinsă că a fost atacată din cauza unor anchete de presă privind averile demnitarilor

Jurnalista de opoziţie Tetiana Ceornovol, agresată la Kiev, consideră că pe viaţa ei a fost pusă o recompensă după anchetele de presă privind averile preşedintelui Viktor Ianukovici şi ale altor demnitari ucraineni, informează Mediafax.ro. Într-un interviu acordat din spital postului Kanal 5, jurnalista în vârstă de 34 de ani, care are nasul fracturat şi nu poate deschide un ochi, a afirmat că este convinsă că „agresiunea nu a fost o întâmplare”.Ea a povestit că a fost urmărită de „un Jeep de lux de culoare neagră” după ce şi-a petrecut ziua fotografiind proprietăţile ministrului de Interne, Vitali Zaharcenko, şi ale procurorului-general, Viktor Pceonka. „Reveneam în satul meu, la periferia Kievului. Când am văzut că sunt urmărită, am decis să merg la Kiev, în Piaţa Independenţei”, unde au loc proteste ale opoziţiei, a spus jurnalista, conform AFP. Însă tânăra a fost blocată în trafic de vehiculul de lux, după care a fost agresată. „Când eşti lovită astfel de un vehicul de lux, înţelegi că pe viaţa ta a fost pusă o recompensă”, a subliniat ea.

După agresarea jurnalistei, sute de persoane au protestat ieri, la Kiev, cerând demisia ministrului ucrainean de Interne, Vitali Zaharcenko.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version