16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdolescenţii, nemulţumiţi de sistemul de învăţământ

Adolescenţii, nemulţumiţi de sistemul de învăţământ

http://www.youtube.com/watch?v=sjeB_pNGZ8g

Adolescenţii craioveni nu sunt mulţumiţi de sistemul de învăţământ. Elevii din Bănie sunt de părere că la şcoală se învaţă foarte multe lucruri inutile. Ei spun că pentru a îmbunătăţi sistemul, ar trebui schimbate multe lucruri.
Adolescenţii craioveni vor ca sistemul de învăţământ să fie schimbat. Mulţi nu sunt mulţumiţi de ceea ce învaţă, de modul de predare al profesorilor, de unele informaţii primite, pe care le cred inutile, de haosul din şcoli. Daniela Marin crede că sistemul de învăţământ nu seamănă cu cel din vremea părinţilor şi nu e la fel de strict. „Unii profesori nu îşi dau interesul să învăţăm aşa cum era pe timpuri. Aş face o schimbare, şi anume, profesorii nu trebuie să lucreze doar cu elevii mai buni şi pe ceilalţi să-i lase aşa şi să nu îi bage în seamă. Asta este discriminare şi se întâmplă des“, a mărturisit tânăra. Eleva în clasa a XII-a mai spune că bacul e uşor şi mulţi pot să-l promoveze dacă învaţă, dar şi aici ar face o schimbare.
„La proba de la limba română, la ultima parte, ar trebui în acel comentariu să ne spunem şi noi opinia, astfel s-ar vedea mai multă muncă“, a spus adolescenta. Ancuţa Şuiu crede că sistemul de acum este destul de bun, dar ar trebui făcute unele îmbunătăţiri: „Aş da pedepse pentru cei care chiulesc, celor care fumează în incinta şcolii, dar şi celor care umblă cu droguri prin şcoală“. Pe fată o mai deranjează şi transportul: „Sunt din provincie şi fac naveta. Este groaznic, e aglomeraţie şi lumea nu e atât de civilizată. Asta ar fi o problemă din viaţa de elevă“.
„Sistemul de învăţământ de acum mi se pare prost, pentru că facem foarte multă materie. Primim foarte multe informaţii inutile pe care nu putem să le înţelegem la vârsta noastră şi trebuie să le învăţăm, dar le uităm repede şi nici măcar nu ni le însuşim“, a spus Mădălina Spiridon. Adolescenta ar face şi câteva schimbări în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ. Semestrele lungi şi programa încărcată sunt principalele lucruri care ar trebui schimbate în opinia Mădălinei. „Ar trebui să fie trei semestre cu vacanţe mai mici, astfel elevii ar asimila materia mai uşor. În programa actuală sunt multe chestii în plus, nefolositoare, dar bacul l-aş lăsa la fel. Chiar dacă sunt în clasa a X-a, m-am uitat peste programă şi mi se pare OK“, a afirmat adolescenta. Robert Godeanu este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ şi crede că sistemul de învăţământ nu este deloc bun: „Este multă teorie şi practică deloc. Elevii de la liceu au mare nevoie de practică. Mai multă practică, asta e principala schimbare pe care aş face-o eu“. Întrebat cum i se pare examenul de bacalaureat şi dacă ar face modificări, tânărul crede că programa de bac este acceptabilă pentru elevii care se pregătesc.
„Sistemul de învăţământ de acum este la pământ faţă de alte ţări. E praf! În primul rând, aş schimba profesorii pentru că nu îşi mai dau interesul deloc, nu-i mai interesează nimic“, a declarat Ionel Vică. Elev în clasa a XII-a, băiatul susţine că amplasarea camerelor de supraveghere în incinta clasei unde se susţine examenul de bacalaureat este un pas înainte pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS