11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate20 Decembrie - Ziua Internațională a Solidarității Umane

20 Decembrie – Ziua Internațională a Solidarității Umane

Ziua Internațională a Solidarității Umane se sărbătoreşte în fiecare an pe 20 decembrie, conform Agerpres.
Tema stabilită de Națiunile Unite pentru 2013 este: ‘Reducerea decalajelor pentru atingerea — Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului’.
În mesajul său pentru ediția din acest an a zilei dedicate solidarității umane, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, îndeamnă oamenii din toate națiunile, de toate credințele, culturi și tradiții să lucreze împreună pentru o cauză comună, aceea de a păstra promisiunea făcută la început de mileniu, de a lăsa moștenire generațiilor viitoare — pacea, prosperitatea și un progres durabil.
Ziua Internațională a Solidarității Umane a fost proclamată de Adunarea Generală, la 22 decembrie 2005 , prin Rezoluția 60/209, pornind de la identificarea solidarității ca una dintre valorile fundamentale și universale, care trebuie să stea la baza relațiilor dintre popoare, în secolul al XXI-lea.
Potrivit Națiunilor Unite, este 20 decembrie este o zi în care sărbătorim unitatea în diversitatea noastră. În această zi sunt organizate acțiuni pentru sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța solidarității și dezbateri cu privire la modalitățile de promovare a solidarității pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, inclusiv eradicare sărăciei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS