10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrime la CEO şi la Minprest

Prime la CEO şi la Minprest

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a decis să acorde fiecărui salariat din cei aproape 19.000 câte o primă de Crăciun în valoare de 750 de lei. Potrivit reprezentanţilor CEO, bugetul companiei permite acordarea acestor prime angajaţilor, cu excepţia celor de la Brăila, care vor încasa fiecare câte 400 de lei. Banii vor fi daţi în această săptămână. Sindicatele şi administraţia Complexului Energetic Oltenia au negociat mai bine de o lună acordarea primelor de Sărbători, însă discuţiile au fost întrerupte pe motiv că una din şedinţele de negociere a fost înregistrată, iar conţinutul înregistrării a apărut în presă. Managerii Complexului Energetic Oltenia au respins din acel moment orice negociere cu sindicatele. Reprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie au ameninţat chiar şi cu organizarea unei greve, însă nu a fost făcut nici un demers în acest sens. Prima de Crăciun era prevăzută într-o anexă la contractul colectiv de muncă şi se acordă în condiţiile în care CEO înregistrează profit. De precizat că aceasta este ultima săptămână de lucru pentru angajaţii CEO. Minerii şi energeticienii vor fi liberi în perioada 23 decembrie 2013 – 7 ianuarie 2014.

Prime şi la Minprest

În urma analizei indicatorilor economici, conducerea Minprest, societate aflată în subordinea Complexului Energetic Oltenia, a decis să le acorde salariaţilor prime de Sărbători. Astfel, fiecare angajat din cei peste 1.500 va beneficia de o primă de 400 de lei. „Vineri am avut o întrevedere cu sindicatele, iar în urma analizei indicatorilor financiari am ajuns la concluzia că ne permitem să acordăm o primă în cuantum de 400 de lei pentru fiecare angajat. Avem 1.561 de angajaţi, dar nu o să ia toţi suma de 400 de lei, pentru că cei angajaţi de curând o să primească prima în funcţie de perioada efectiv lucrată în 2013”, a spus Gabriel Giorgi, directorul Minprest.
În ceea ce priveşte prima pe care ar urma să o încaseze directorul Minprest la final de an, ca urmare a îndeplinirii indicatorilor de performanţă stabiliţi în contract, acesta a declarat: „Indicatorii de performanţă sunt îndepliniţi. Dacă consiliul de administraţie o să considere oportună acordarea primei, nu pot să vă spun. Suma o stabileşte consiliul de administraţie“, a mai spus Giorgi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS