Acasă Actualitate Dorel din Târgu Jiu a lăsat în frig 200 de familii

Dorel din Târgu Jiu a lăsat în frig 200 de familii

Peste 200 de familii din centrul oraşului Târgu Jiu au suferit patru zile de frig. Cetăţenii susţin că un angajat al unei firme care a efectuat o reparaţie la o ţeavă a defectat un robinet şi a decis să oprească gazele în tot cartierul Siretului. Au fost afectate în total cinci blocuri de locuinţe. Gazele au fost sistate vineri, iar oamenii au aşteptat ca persoana care este acuzată că a provocat avaria să o şi remedieze sau să trimită o echipă care să facă acest lucru. De oprirea gazelor naturale au fost afectate şapte scări de bloc şi 30 de societăţi comerciale, care îşi desfăşoară activitatea la parterul imobilelor din zona respectivă. „A venit cineva de la Gaze, un reprezentant al dânşilor, şi a forţat racordul principal la reţea. Acest lucru a condus la defectarea robinetului respectiv, caneaua. Apoi a decis să oprească gazele în toată zona“, a declarat Mihai Chimirel, administratorul asociaţiei de proprietari din cartierul Siretului. Văzând că nu se mai preocupă nimeni de soarta lor, reprezentanţii cetăţenilor şi asociaţia de proprietari au decis să cheme o firmă specializată să remedieze problema. Locatarii au reparat pe cheltuiala lor ţeava şi se aşteptau ca Distrigaz să treacă la reluarea furnizării gazelor.

Nu au mai venit gazele

Distrigaz a refuzat ieri să reia furnizarea gazelor, în ciuda faptului că reparaţia a fost efectuată, iar cel puţin teoretic erau îndeplinite toate condiţiile pentru ca oamenii să nu mai stea în frig. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar cetăţenii susţin că au fost anunţaţi că nu vor fi furnizate gaze până ce nu va fi verificată întreaga reţea şi modul în care a fost realizată reparaţia. Pentru a se întâmpla acest lucru, cetăţenii trebuie să scoată din nou bani din buzunar, să achite unei firme autorizate efectuarea reviziilor respective, la fiecare apartament şi la reţeaua din toată zona. Nemulţumiţi că sunt plimbaţi de la o firmă la alta şi nu au cu ce să îşi asigure căldura, apa caldă şi nu mai pot să folosească aragazul, câţiva cetăţeni au decis să-i reclame la procurori pe cei vinovaţi. În acest fel, locatarii speră ca să li se facă dreptate şi cel care a greşit iniţial să plătească pentru toate problemele pe care le-a provocat.

Dorm la rude

Între timp, cetăţenii au fost nevoiţi să îşi găsească surse alternative de încălzire, la curent electric. Cei care nu au avut această posibilitate au mers şi au dormit la rude sau au îndurat frigul din apartamente. Gerul şi-a spus însă ieri cuvântul, oamenii n-au mai rezistat şi au răbufnit: „Unde să pleci, unde să te duci? În ziua de azi se poate întâmpla orice. Se ştie că lumea e plecată de acasă şi te trezeşti că îţi ia tot din casă. Nu mai putem să îndurăm frigul şi nu am păţit aşa ceva de pe vremea lui Ceauşescu. Numai atunci luam mai multe haine pe noi şi stăteam cu aragazul pornit, că nu era căldură în calorifer. Mai sunt bătrâne care au plecat să doarmă la copii, dar ziua mai vin acasă. Sper să se dea drumul cât mai repede, că s-a pus gerul şi nu ştiu cine răspunde dacă se îmbolnăveşte cineva şi sau dacă ajunge la spital. Ne achită cineva medicamentele?“, a declarat unul dintre locatarii care au stat în frig mai multe zile. SC Distrigaz nu a oferit ieri un punct de vedere în legătură cu situaţia apartamentelor rămase fără gaze, însă cetăţenii sperau ca furnizarea utilităţilor să fie reluată cât mai repede.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version