5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBarbu a scăpat doar cu o sancţiune de la CNCD

Barbu a scăpat doar cu o sancţiune de la CNCD

Fostul ministru al culturii, Daniel Barbu, a fost audiat ieri-dimineaţă de colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Acesta a primit doar un avertisment, având în vedere că reprezentanţii părţii lezate, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate (UNOPA) de HIV/SIDA, au considerat suficiente demisia şi scuzele sale publice.
Audierea lui Daniel Barbu a început la ora 10.00 şi s-a bazat pe ceea ce acesta a declarat duminică, 8 decembrie, la Craiova, în legătură cu bugetul alocat programului naţional anti-HIV/SIDA. „Colegiul director, în şedinţele de deliberări, a constatat că suntem în prezenţa unei fapte de discriminare. Declaraţiile domnului Barbu au condus la crearea unei atmosfere ostile, umilitoare la adresa persoanelor infectate cu HIV/SIDA, dar având în vedere faptul că şi-a cerut public scuze, că şi-a dat demisia şi că aceste scuze au fost acceptate de o organizaţie care reprezintă drepturile persoanelor infectate cu HIV/SIDA, Colegiul a apreciat că avertismentul este suficient în acest caz“, a declarat, pentru Gazeta de Sud, Csaba Asztalos, preşedintele CNCD.
Directorul executiv al UNOPA, Iulian Petre, a precizat pentru Gazeta de Sud că, în opinia sa, demisia, scuzele şi sancţiunile primite din partea opiniei publice sunt suficiente pentru fostul ministru al culturii. „Domnul Barbu a zis că nu are o apărare pentru această procedură a CNCD-ului, doar că vrea să spună că a fost o discuţie făcută într-o calitate a lui cumva privată, de om de cultură, nu de ministru, şi că nu s-a referit niciodată la persoane, ci la niveluri de finanţare şi buget. […] Consider că sancţiunea primită din partea publică este suficientă“, a conchis Iulian Petre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS