6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVârsta nu este doar numărul de ani trăiţi de cineva

Vârsta nu este doar numărul de ani trăiţi de cineva

Un nou studiu revoluționar, publicat în revista Population and Development Review de cercetătorii Warren Sanderson și Serghei Scherbov, reorientează modul în care demografia studiază îmbătrânirea populației, oferind o nouă metodologie care să ajute cercetătorii să înțeleagă mai bine impactul îmbătrânirii populației asupra societății.
Anterior, studiile legate de îmbătrânirea populației utilizau doar o caracteristică a oamenilor, vârsta lor cronologică. Noul studiu oferă un cadru pentru măsurarea îmbătrânirii bazat pe caracteristicile care se schimbă odată cu vârstă, inclusiv speranța de viață, sănătatea, funcția cognitivă. Aceste măsurători pot fi utilizate de demografi pentru a înţelege mai bine îmbătrânirea populației.
„Vârsta adevărată nu este doar numărul de ani pe care i-ați trăit. Aceasta include, de asemenea, caracteristici cum ar fi sănătatea, funcția cognitivă și ratele de dizabilitate“, spune cercetătorul Serghei Scherbov.
Demografii nu s-au folosit în mod tradițional de astfel de măsurători în cercetarea populației și a societății, folosind vârsta ca un proxy pentru aceste caracteristici. Deoarece durata de viață crește, aceeași vârstă nu mai este corelată cu același nivel de sănătate și alte astfel de caracteristici.
„Noi considerăm în mod normal o persoană în vârstă de la 65 de ani ca fiind bătrână. Astăzi, cineva care are 65 de ani ar putea fi mai mult ca o persoană de 55 de ani în ceea ce privește mai multe aspecte importante ale vieții“, a spus Scherbov.
Autorii arată că recomandările de politici cu privire la îmbătrânire diferă în funcție de ce caracteristici sunt măsurate. Pentru scopuri diferite, avem nevoie de măsurători diferite. Îmbătrânirea este multidimensională. Prin reconceptualizarea îmbătrânirii populației, care să includă cum funcționează, de fapt, oamenii, studiul oferă o înțelegere mult mai bogată și mai realistă a îmbătrânirii populației.
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS