16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRotary Club Craiova Probitas, Moş Crăciun pentru zeci de copii

Rotary Club Craiova Probitas, Moş Crăciun pentru zeci de copii

http://www.youtube.com/watch?v=LkOyHkN3e-Y

Lipsa mângâierii părinteşti îi face pe copiii din centrele de instituţionalizare să poarte această tristeţe în sufletele lor ca pe o povară. Deşi sunt doar copii şi nu au nici o vină pentru decizia luată de cei care le-au dat viaţă, este greu să îi faci să zâmbească. Nici măcar Sărbătorile de iarnă nu ajută în multe cazuri. Pentru a le demonstra însă acestor micuţi că nu sunt uitaţi şi nici părăsiţi, Rotary Club Craiova Probitas a transformat ziua de vineri în una de sărbătoare. Zeci de copii cu o situaţie financiară precară din Craiova şi Vârvoru de Jos, dar şi copii instituţionalizaţi au beneficiat de o proiecţie gratuită a unui film animat 3D şi au primit cadouri cu ocazia Crăciunului.
„Sunt copii care nu au mers niciodată la un cinematograf, cu atât mai puţin la o proiecţie 3D. Rotary Club Craiova Probitas împreună cu cinematograful 3D Colours Cinema şi cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj am hotărât să le oferim şansa să vizioneze un film de desene animate 3D copiilor asistaţi social. În fiecare an încercăm să oferim o bucurie copiilor, iar astfel de acţiuni vor exista şi în anii anteriori. Le-am oferit floricele, sucuri, iar la plecare au primit, diferenţiat, pe categorii de vârste, o plasă cu cadouri. Este extraordinar, emoţionant să dăruieşti şi cu atât mai mult să îi vezi zâmbind“, a spus Laurenţiu Popescu, preşedintele Rotary Club Craiova Probitas.
Mădălina are 14 ani şi locuieşte în unul din apartamentele de tip familial ale Direcţiei Copilului. A mărturisit că, de-a lungul anilor, Moş Crăciun a vizitat-o „mai rar“. „Este pentru prima dată când văd un film la cinematograf. A fost extraordinar, deşi a fost un film de desene animate, m-a emoţionat foarte mult. Este greu pentru noi, copiii din centre, însă suntem fericiţi pentru că avem asistenţi sociali extraordinari, care ne-au devenit familie. Norocoşii păstrează legătura cu părinţii lor biologici, pe mine însă mă vizitează doar nişte verişoare. Părinţii nu i-am văzut niciodată, iar în fiecare an, de Sărbători, asta este dorinţa mea: să vină să mă vadă. Mulţumesc din suflet celor care s-au gândit la noi să ne ofere această bucurie şi şansa de a merge la un cinematograf. Preţ de câteva ore am uitat de orice suferinţă“, a povestit adolescenta.
Mulţi dintre copiii din centrele de instituţionalizare nu au plecat până nu au obţinut un mic dar şi pentru fraţii sau prietenii lor care, din diverse motive, nu au putut răspunde invitaţiei Rotary Club Craiova Probitas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS