10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătoarea Viorica Dinu, audiată astăzi în dosarul de mită

Judecătoarea Viorica Dinu, audiată astăzi în dosarul de mită

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) urmează să o audieze astăzi pe judecătoarea Viorica Dinu, acuzată, alături de magistratul Antonela Costache, de fapte de corupţie, informează Agerpres.ro. Mai mulţi dintre inculpaţii din dosarul judecătoarelor Antonela Costache şi Viorica Dinu şi-au recunoscut luni vina şi au cerut să beneficieze de articolul 320 indice 1 din Codul de procedură penală privind reducerea pedepsei în urma recunoaşterii faptelor. Doi dintre inculpaţii care doresc reducerea pedepsei cu o treime, soţii Daniela şi Daniel Petre, şi-au recunoscut faptele, însă au ţinut să menţioneze că nu au sprijinit nici un grup infracţional organizat şi au cerut schimbarea încadrării juridice.

Jurista Daniela Petre a povestit că a cunoscut-o pe judecătoarea Viorica Dinu într-o vacanţă, pe o plajă din Turcia, însă s-au întâlnit întâmplător, fără a merge împreună acolo. Ulterior, Daniela Petre a vizitat-o de mai multe ori pe Viorica Dinu şi i-a înmânat acesteia diferite plicuri de la soţul său, care era implicat în dosarul lui Dinel Staicu. La rândul său, Daniel Petre, aflat în arest preventiv, a recunoscut că s-a întâlnit cu inculpata Alina Răducan, unul dintre avocaţii lui Dinel Staicu care, potrivit lui Daniel Petre, avea ca singur obiectiv acela de a se ocupa de punerea în libertate a lui Staicu. El a mai povestit că i-a dat, împreună cu Alina Răducan, 5.000 euro grefierului Sorin Vasilescu de la Tribunalul Bucureşti, pentru a repartiza dosarul la completul unde se afla judecătoarea Dinu. În total, ar fi fost ceruţi lui Marian Staicu, fratele lui Dinel, 150.000 euro, dintre care 145.000 euro au ajuns la judecătoarea Viorica Dinu, pentru a fi pronunţată o soluţie de eliberare din arest. Banii au fost restituiţi însă, deoarece completul din care mai făceau parte încă două judecătoare a respins recursul lui Dinel Staicu şi acesta a rămas în arest preventiv.

Viorica Dinu şi Antonela Costache se află în arest preventiv, fiind trimise în judecată într-un dosar în care sunt acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS