8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIolanda Balaş Soter premiată de ministrul Nicolae Bănicioiu

Iolanda Balaş Soter premiată de ministrul Nicolae Bănicioiu

Astăzi, 11 decembrie 2013, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a fost prezent la Gala Atletismului românesc, în cadrul căreia au fost premiaţi primii 10 sportivi, cei mai buni din anul 2013, desemnaţi de Federaţia Română de Atletism.
Ministrul Nicolae Bănicioiu a înmânat premiul „Atletul anului 2013” sportivului Marian Oprea: „Este o emoţie extraordină când eşti în faţa atâtor sportivi valoroşi care au adus un prestigiu României. Este un premiu meritat şi sper să aducă un lung şir de multe alte premii, poate chiar şi la olimpiadă. Acestă gală demonstrează, că pe lângă sportivii de aur ai atletismului românesc, avem un viitor tot de aur. Urez succes tuturor sportivilor, dar şi Federaţiei Române de Atletism”.
De asemenea, ministrul Nicolae Bănicioiu i-a înmânat, din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, doamnei Iolanda Balaş Soter, premiul pentru dezvoltarea şi reprezentarea cu cinste a atletismului românesc: “Vă mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut pentru sportul românesc şi mai ales pentru renumele ţării noastre. Sunteţi un reprezentant de cinste pentru sportul mondial şi sunt onorat să vă felicit”.
La eveniment a fost prezentă şi fosta mare atletă Gabriela Szabo, cea mai medaliată atletă a României, din toate timpurile, dar şi sportivi care au dus atletisnmul românesc pe podium.
Gala Atletismului 2013 a fost un prilej de a marca şi retragerea unei mari campioane, Nicoleta Grasu, de 33 de ori deţinătoare a titlului naţional, multiplă medaliată mondială şi europeană.

Sportivii premiaţi în cadrul Galei Laureaţilor atletismului românesc în 2013 sunt următorii:
Atletul anului – Marian Oprea
Locul 2 – ştafeta feminiă 4 X 400 m (Bianca Denisa Răzor, Mirela Lavric, Sanda Belqzan, Adelina Dorina Pastor, Alina Andreea Panainte Zaizan);
Locul 3 – Florentina Costina Marincu;
Locul 4 – Elena Mirela Lavric;
Locul 5 – Nicolae Alexandru Soare ;
Locul 6 – Bianca Denisa Răzor;
Locul 7 – Elena Andreea Pănţuroiu;
Locul 8 – Andreea Luiza Ogrăzeanu;
Locul 9 – Carmen Cristina Toma;
Locul 10 – Maria Magdalena Ifteni, Gabriel Biţan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS