5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaravana cadourilor pentru copiii din Izverna

Caravana cadourilor pentru copiii din Izverna

Caravana Asociaţiei Şansa Ta a ajuns ieri şi în judeţul Mehedinţi, la copiii din comuna Izverna, localitate de munte unde cei mici nu au aceleaşi posibilităţi ca şi ceilalţi copii de vârsta lor. Un tir a oprit ieri-dimineaţă în faţa Căminului Cultural din Izverna, unde a descărcat peste 300 de cadouri.
Acţiunea face parte din Campania „Zâmbetul din cutie“ şi se adresează tuturor copiilor din satele uitate de lume. Peste şase judeţe din ţară beneficiază de cadourile oferite de Asociaţia nonguvernamentală Şansa Ta, iar la nivel naţional au fost împărţite până acum peste 4.000 de cadouri.
„Este vorba despre Campania Naţională «Zâmbetul din cutie», iar ideea a fost a mea, pentru că m-am gândit să caut localităţi din ţară unde copiii au nevoie de sprijinul nostru, mai ales acum, în prag de Sărbători. Am ajuns cu bine la Izverna, unde am descărcat peste 300 de pachete şi mă bucur că am fost primiţi cu atâta căldură. Copiii de aici sunt minunaţi şi merită tot ceea ce le-am adus“, a declarat Gabriel Ciubotaru, preşedintele Asociaţiei Şansa Ta.
Copiii din Izverna i-au primit pe oaspeţii darnici aşa cum se cuvine, cu port tradiţional, cu colinde şi cântece de Crăciun. În comuna Izverna din judeţul Mehedinţi trăiesc peste 300 de copii, care provin din familii cu situaţii financiare modeste.
„Este un eveniment foarte important pentru copiii din comuna Izverna, ei sunt foarte bucuroşi şi de aceea s-au adunat încă de dimineaţă la căminul cultural din comună. În Izverna trăiesc în jur de 250 de copii, care merg la şcoală şi grădiniţă. Am înţeles că este vorba despre acţiunea unei asociaţii nonguvernamentale şi nu putem decât să le mulţumim că s-au gândit la noi“, a declarat Maria Căpăstraru, viceprimar comuna Izverna.
După ce cadourile au fost împărţite, caravana a plecat mai departe, pentru a face fericiţi şi alţi copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS