16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedic condamnat la doi ani de închisoare pentru malpraxis

Medic condamnat la doi ani de închisoare pentru malpraxis

Un medic din Târgu Jiu a fost condamnat de magistraţi la doi ani de închisoare, însă cu suspendarea executării pedepsei. Liliana Puiu Crăciun a fost judecată pentru ucidere din culpă, fiind acuzată de procurori că, în urma procedurilor medicale pe care le-a aplicat, a cauzat decesul unei tinere paciente. Doctoriţa a ajuns în faţa instanţei fiind acuzată că a ucis o tânără din Băleşti. Lorena Buicu a murit pe 21 decembrie 2008 şi a fost înmormântată după patru zile, chiar de Crăciun. Tânăra avea dureri mari la spate şi a mers la cabinetul particular al medicului Liliana Puiu Crăciun, angajată şi la Unitatea Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. La cabinetul privat al medicului Liliana Puiu Crăciun, tinerei i s-a făcut o injecţie, în urma căreia s-ar fi ales cu un streptococ mortal. Fata a mers la alte spitale din ţară pentru a se trata, însă infecţia a fost prea puternică şi nu a mai putut fi salvată.

Despăgubiri consistente

Pe lângă decizia de a o condamna la închisoare cu suspendare pe doctoriţă, magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au decis ca aceasta să plătească despăgubiri importante, la fel şi firma de asigurări: „Admite în parte cererile părţilor civile Buicu Maria şi Buicu Constantin. Obligă asigurătorul SC Generali Romania Asigurare Reasigurare SA la plata către partea civilă Buicu Maria a sumelor de 30.000 de lei, despăgubiri materiale, şi 147.000 de lei, daune morale. Obligă asigurătorul SC Generali România Asigurare Reasigurare SA la plata către partea civilă Buicu Constantin a sumei de 100.000 de lei, cu titlu de daune morale. Obligă inculpata la plata către partea civilă Buicu Maria a sumei de 14.220 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 191 Cod Procedură Penală, obligă inculpata la 3.000 de lei cheltuieli judiciare statului. Cu drept de recurs în zece zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele care au lipsit. Pronunţată în şedinţa publică de la 4.12.2013, la Judecătoria Târgu-Jiu“, se precizează în sentinţa Judecătoriei Târgu Jiu.

Mama este mulţumită de sentinţă

Maria Buicu a plâns ieri minute bune, după ce a aflat sentinţa magistraţilor Judecătoriei Târgu Jiu. Femeia a declarat că a sperat tot timpul că i se va face dreptate fetei sale, dar că a avut şi momente în care a crezut că nu se va întâmpla acest lucru. Maria Buicu a precizat că nu a renunţat nici o clipă la dorinţa de a demonstra în instanţa de judecată că din cauza medicului s-a produs decesul fiicei sale. „Sunt mulţumită de sentinţă. Simt şi acum de parcă Lorena ar fi murit ieri şi durerea este foarte mare când îţi pierzi tot ce ai mai scump: copilul pe care l-ai crescut. Simt că s-a făcut dreptate după atâţia ani. Să le dea Dumnezeu sănătate celor care au dat sentinţa asta şi au pedepsit-o pe femeia care mi-a distrus copilul“, a spus Maria Buicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS