21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri pentru Camerele Agricole pe 8 decembrie

Alegeri pentru Camerele Agricole pe 8 decembrie

Agricultorii doljeni sunt aşteptaţi duminică, 8 decembrie, să îşi aleagă preşedinţii şi vicepreşedinţii Camerelor Agricole, care să îi reprezinte la nivel judeţean, într-o acţiune ce se desfăşoară la nivel naţional, pentru înfiinţarea Camerelor Agricole teritoriale. „Drept de vot nu vor avea toţi cetăţenii comunelor, ci fermierii care sunt înscrişi în registrul APIA. S-au făcut listele cu agricultorii cu drept de vot şi au fost date în comune“, a precizat Costel Coşoveanu din Coşoveni, preşedintele filialei doljene a AGROSTAR şi reprezentant al Asociaţiei Crescătorilor de Taurine din Dolj. Acesta a spus că rolul Camerei Agricole va fi acela de a „reprezenta interesele agricultorilor“.
Noua Cameră Agricolă va avea 25 de membri, care vor reprezenta mai multe domenii de activitate din sectorul agricol: asociaţii profesionale, patronate locale, reprezentanţi care se ocupă de cercetare în domeniul agricol etc.
Până acum, Camerele Agricole înfiinţate pe lângă autorităţile judeţene aveau rolul de a sprijini agricultorii prin consultanţă, fie pe problemele importante legate de activitatea lor, fie pentru a-i îndruma pe fermieri să atragă finanţări (din fonduri naţionale sau europene).  
Camerele Agricole teritoriale vor prelua personalul actualelor camere, care funcţionează în subordinea consiliilor judeţene, cu sursele aferente de finanţare, potrivit revistei Profitul agricol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS