17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcoperişul nou a crăpat după o lună

Acoperişul nou a crăpat după o lună

Proprietarii dintr-un bloc din Craioviţa Nouă par loviţi de ghinion. Au crezut că reparaţiile făcute la acoperişul blocului îi va scăpa de apa care trecea prin plafon şi ajungea în apartamente. Dar nu a fost să fie aşa, pentru că repararea acoperişului blocului s-a dovedit un coşmar. La o lună de la repararea acestuia, proprietarii de la etajele superioare s-au trezit cu apa în casă. Şi, culmea ironiei, au primit de la constructor 15 ani de garanţie.

După ce au stat cinci ani cu acoperişul ciuruit, suportând fiecare ploaie şi zăpadă, proprietarii din blocul 40B, scara 3, din Craiova Nouă, despre care am mai scris în urmă cu două luni, „Reparaţie cu inundaţie la bloc“, marţi, 1 octombrie 2013, au decis să îl repare. Cu chiu, cu vai, s-au pus de accord, pe de o parte proprietarii, pe de alta asociaţia şi în septembrie au demarat lucrările. Numai că vremea nu a ţinut cu ei, au început ploile şi, pentru că acoperişul blocului era decopertat, apa a ajuns direct în apartamentele de la etajul al patrulea. Câteva zile şi nopţi locatarii au stat cu oale, ligheane în mijlocul casei. Când lucrările s-au încheiat, în urmă cu o lună, au crezut că vor sta liniştiţi cel puţin 15 ani de acum înainte, după cum le dădea garanţii firma care a reparat acoperişul.
„La blocul nostru 40 B, scara 3, s-a terminat lucrarea în urmă cu o lună. Numai că atunci când a început să plouă, ne-am dat seama că suntem ca la început, adică apa ajunge tot în apartamentele noastre. Eu şi cu alt vecin suntem cei mai afectaţi. L-am anunţat pe preşedinte, l-am întrebat dacă le-a dat banii, dacă avem o garanţie de la firma care a făcut lucrarea. Ne-au întrebat ce ne interesează dacă le-am dat sau nu? A venit şi zăpada, acum se topeşte şi noi stăm cu ligheanele în casă. A venit în cele din urmă preşedintele cu un meseriaş şi s-a uitat şi au zis că ar fi de vină conducta de la pluvială. M-am urcat şi eu, am pus o ţeavă la conducta aia, degeaba. Noi am avut banii şi i-am dat la asociaţie. Am avut aproape 5.000 de lei fond de reparaţii şi peste 5.000 de lei din închirierea uscătoriei. Dacă el nu a făcut plăţile către firma respectivă, este vina lui. Dacă lucrarea este în garanţie, să remedieze greşelile. Cum se face că avem garanţie 15 ani, iar după o lună suntem iar inundaţi?“, a spus Ion Deca, proprietar în blocul 40, scara 3. În aceeaşi situaţie se găseşte şi Cristina Poenaru.
 
Avem garanţie

Preşedintele Asociaţiei 9 „Constantin Brâncoveanu“, Pompiliu Cebuc, dă însă asigurări familiilor din blocul 40 B, scara 3, că firma SC Taiko Impex SRL trebuie să ducă reparaţiile la final, pentru că au dat garanţii. Pentru manoperă garanţia este de 15 ani. „În contractul încheiat cu firma care a prestat lucrările, avem garanţie 15 ani. Am adus un meşter şi s-a urcat pe bloc şi a spus că de vină ar fi scurgerea pluvială. Acum trebuie să remedieze aceste defecte. Să sperăm că nu s-a infiltrat pe sub izolaţie, pentru că acum sus este zăpadă şi nu mai putem face mare lucru“, susţine Pompiliu Cebuc, preşedinte Asociaţiei 9 „Constantin Brâncoveanu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS