10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii studenţilor, taxaţi pentru cabinete

Medicii studenţilor, taxaţi pentru cabinete

\n

Au început lucrările de amenajare a noilor cabinete în care va funcţiona Policlinica Studenţească din Craiova. În bună parte, acestea sunt susţinute de cadrele medicale.

Policlinica Studenţească se va muta, aşa cum s-a anunţat, la parterul Căminului 9 din Campusul Facultăţii de Mecanică. Spaţiul are însă nevoie de investiţii destul de mari, pentru că de şase ani clădirea nu a mai fost utilizată. Caloriferele au dispărut cu tot sistemul de branşare la termoficare, geamurile s-au spart şi nici curent electric nu mai este. Lucrurile se mişcă destul de greu. Ieri, după mai bine de o săptămână după ce medicii au acceptat spaţiul, după discuţiile cu reprezentanţii Universităţii din Craiova, a fost bifată doar refacerea în parte a ţevilor de racordare la sistemul de încălzire. La două cabinete s-au schimbat şi uşile, însă după posibilităţi. La una dintre încăperi uşa este metalică, la alta este din lemn. Cum va fi şi la celelalte şase cabinete rămâne de văzut.
„Montările sunt făcute de angajaţii primăriei. Ei fac şi racordurile la punctul termic, dar materialele sunt aduse de medici. Şi-au găsit şi calorifere. Le-au adus aici şi urmează să fie curăţate şi montate“, a spus administratorul căminului. Montarea caloriferelor nu este chiar foarte simplă. „Caloriferele sunt vechi, nu punem noi pentru că nu ne putem permite. Problema este că nu se ştie cât va dura cu montarea lor. Eu şi cu medicul care voi sta în cabinet am găsit două calorifere, dar să vedem dacă ne putem folosi de ele, pentru că au încercat să le monteze şi au descoperit că unul e spart. Nu ştiu dacă îl putem folosi“, a precizat medicul Maria Popescu.

Spaţiile folosite şi pe post de depozit

Lucrările devin şi mai dificile având în vedere că o parte a mobilierului care a existat în cabinetele medicale deja a fost dus în noile încăperi. Au fost aduse mesele pentru consultaţii, frigiderul şi dulapurile pentru medicamente. Pentru a putea lucra în condiţii optime, muncitorii trebuie să le mute dintr-o încăpere în alta. De altfel, nu se ştie nici termenul la care se vor finaliza lucrările.
„Nu ne putem pronunţa. Depinde de costuri. Pentru refacerea branşamentului, am obţinut sponsorizare de la o firmă, dar doar pentru ţevi. Pentru robineţi şi ce mai este nevoie trebuie să punem bani. Deocamdată, am vorbit doar despre 200 de lei, pentru partea de încălzire. Dar costurile o să crească sigur. Să vedem cât costă geamurile. Şi nu le schimbăm ca pe un moft. În cabinetul în care ar urma să mă mut este o problemă. În loc de geam este carton“, a mai spus doctoriţa Maria Popescu. Cabinetele vor avea nevoie şi de refacerea pereţilor şi a tavanelor. În multe cazuri, acestea au infiltraţii. De asemenea, despre pardoseală nu s-a vorbit deocamdată mai nimic, deşi este în stare avansată de degradare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS