11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine ne deszăpezeşte drumurile?

Cine ne deszăpezeşte drumurile?

Firma care va deszăpezi Craiova în această iarnă, de altfel singura care a participat la licitaţia organizată de SC Salubritate Craiova SRL, se pregăteşte în aceste zile pentru a interveni pe străzile Băniei. Patronul acesteia, Cristi Gună, spune că s-a înscris la licitaţie pentru a căpăta experienţă similară şi nu pentru a face profit, banii puşi la dispoziţie de Salubritate Craiova fiind puţini.

SC Rodali Cargo SRL are ca domeniu de activitate transporturile rutiere de mărfuri. Suma pentru care patronul Cristi Gună s-a înscris la licitaţie este de 2,7 milioane de lei, bani pe care îi va încasa numai dacă se lucrează maximul de ore pe toate utilajele, prin contract firma trebuind să pună la dispoziţie între 42 şi 68 de utilaje cu tot cu şofer, în funcţie de condiţii. Având în vedere că nu mai sunt timpi de aşteptare pe aceste utilaje, preţurile vor fi făcute pe ora de acţionare, care diferă în funcţie de utilaj.

Firma a mai deszăpezit Craiova

Deşi contractul cel mare intră în vigoare de la 1 decembrie, firma a început să acţioneze pe străzile din Craiova încă de miercuri, de la prima ninsoare, completând Salubritatea, care va pune la bătaie pentru această iarnă încă 30 de utilaje. Pentru aceste zile, s-a făcut alt contract. „Noi avem camioane, la care ataşăm freze, pluguri şi altele. Acum, asta fac mecanicii noştri. Mai avem firme subcontractate şi am subcontractat şi de la RAADPFL Craiova câteva tractoare, pentru că, în afara perioadei de iarnă, nu avem ce face cu ele, fiind firmă de transporturi“, a spus Cristi Gună. Pe lângă clasicele utilaje pe care le are – autogredere, compactoare, buldoexcavatoare -, firma a mai achiziţionat trei unimoguri (utilaje mai mici, cu care se curăţă aleile) în afara celor deţinute deja, pentru că deszăpezeşte drumurile şi pentru o companie de petrol şi gaze din România. SC Rodali Cargo SRL a mai făcut deszăpezirea Craiovei în iarna 2007-2008, atunci când purta numele de Andtrans SRL.

„Noi vrem să căpătăm experienţă similară“

Pentru patronul Gună şi pentru administratorul firmei, Costinel Constantinescu, câştigarea acestui contract şi ducerea sa la bun sfârşit cu succes este mai mult un beneficiu de imagine decât un câştig bănesc. „Noi vrem să căpătăm experienţă similară. Am mai lucrat pentru drumurile judeţene, pentru comune, prin Argeş, Vâlcea, Dolj, Gorj, dar ne pregătim, de ce nu, pentru licitaţiile de la drumurile europene“, au spus cei doi.
Utilajele Rodali Cargo se află la punctul de lucru de pe strada Drumul Industriilor din Craiova, dar ele vor fi mutate mai aproape de oraş, în caz că va fi nevoie. „Vom pune la dispoziţie şi şoferi, câte unul pentru fiecare maşină, dar, dacă ninge două-trei zile încontinuu, am putea avea şi doi-trei şoferi pe utilaj, în ture. Noi stăm în stand-by şi suntem anunţaţi când să pornim în acţiune şi cu câte utilaje“, a spus Gună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS