16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirector din Ministerul Finanţelor Publice, găsit incompatibil de ANI

Director din Ministerul Finanţelor Publice, găsit incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Ghiţă Marcel, director general în cadrul Ministerului Finanțelor Publice – Unitatea Centrală de Armonizare pentru Auditul Public Intern, întrucât, în perioada exercitării funcției publice de conducere de director general, a desfășurat, în calitate de formator, activități remunerate în domenii de activitate din sectorul privat, în baza unor contracte de prestări servicii care sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcționar public, potrivit fișei postului.
În urma activității de evaluare, a rezultat faptul că Ghiţă Marcel a prestat servicii pe baza unor contracte încheiate cu societăți comerciale care organizează cursuri de formare profesională, respectiv S.C. K.S.C. TRAINING PLOIEȘTI S.R.L. și S.C. CADET TRAINING S.R.L., societăți comerciale care nu pot fi asimilate unităților de învățământ prevăzute de Legea nr. 1/2011 (Legea educației naționale).
Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarii publici[…] pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici […] pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public […] potrivit fişei postului”.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS