18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePDL cere demisia unui primar democrat-liberal

PDL cere demisia unui primar democrat-liberal

Organizaţia Judeţeană Gorj a Partidului Democrat Liberal se delimitează de declaraţiile defăimătoare ale primarului comunei Turburea, Ion Bârcă, făcute pe un post local de radio, şi condamnă atitudinea jignitoare a acestuia la adresa partidului care l-a susţinut să obţină ambele mandate de primar al comunei Turburea.
În acest context, liderii democrat-liberali îi solicită primarului demisia din partidul pe care îl denigrează şi al cărui membru este.
„Declaraţiile domnului Bârcă nu reprezintă poziţia PDL, ci prejudiciază imaginea acestei formaţiuni politice. Domnul Bârcă este prost informat, motiv pentru care îi reamintim că în judeţul Gorj au fost organizate cinci secţii de votare la Târgu Jiu, Motru, Turceni, Novaci şi Hurezani, secţii la care au fost arondate cele 70 de localităţi ale judeţului, în funcţie de vecinătatea geografică, şi nu doar la Turceni aşa cum reiese din declaraţiile sale. Membrii PDL s-au prezentat în număr mare la vot, secţia cu prezenţa cea mai mare fiind cea de la Târgu Jiu, unde au votat 87,33% dintre membri, iar cea mai scăzută prezenţă s-a înregistrat la Turceni, unde au votat 60,57% dintre electori, prezenţa în judeţ fiind de 75,5%. La scrutinul de sâmbătă şi-au exprimat opţiunea la vot peste 3.000 de membri ai formaţiunii, 74,32% dintre alegători optând pentru domnul Cătălin Predoiu. Considerăm că domnul Ion Bârcă face respective declaraţii pe fondul frustrării acumulate ca urmare a faptului că nu mai este angrenat efectiv în activităţile partidului care l-a propulsat în funcţia pe care o deţine, marginalizare care se datorează tocmai acestor atitudini denigratoare, ce sfidează normele de bun-simţ şi statutul  PDL. Îi reamintim domnului Bârcă faptul că are posibilitatea să dea dovadă de demnitate şi să demisioneze din acest partid pe care îl denigrează de câte ori are ocazia“, se menţionează într-un comunicat al PDL Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS