13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCătălin Predoiu, ales prezidenţiabil al PDL în judeţele din Oltenia

Cătălin Predoiu, ales prezidenţiabil al PDL în judeţele din Oltenia

Alegerile interne din cadrul Partidului Democrat Liberal (PDL) Dolj pentru desemnarea candidatului la funcţia de preşedinte al României au fost câştigate de prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu, informează Agerpres.ro. În urma numărării voturilor exprimate ieri de democrat-liberalii doljeni, Predoiu a obţinut 5.446 de voturi, reprezentând 85,40% din voturile valabil exprimate. Contracandidatul lui Predoiu, Gheorghe Falcă, a fost votat la Dolj doar de 931 de membri PDL, ceea ce reprezintă 14,60 % din voturile valabil exprimate.

Preşedintele PDL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, a declarat astăzi că la cele 12 secţii de votare organizate în judeţul Dolj – Craiova (două secţii de votare), Călăraşi, Castranova, Daneţi, Măceşu de Sus, Segarcea, Băileşti, Filiaşi, Predeşti, Pleniţa, Poiana Mare – s-au prezentat 6.461 de alegători dintr-un total de 8.400 de membri ai PDL Dolj, prezenţa la vot fiind de 76,92%.

Predoiu a câştigat şi în judeţul Mehedinţi cursa pentru a fi desemnat candidat la prezidenţiale. Preşedintele Filialei Mehedinţi a PDL, senatorul Marius Bălu, a declarat pentru Agerpres că fostul ministrul al justiţiei, Cătălin Predoiu, a obţinut 85% din sufragii, în timp ce primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a primit doar 15%. Potrivit sursei citate, în secţiile organizate în oraşele Drobeta Turnu Severin, Orşova, Vînju Mare, Strehaia şi Baia de Aramă s-au prezentat la urne 86% dintre cei 2.756 membri cu drept de vot înscrişi pe liste. Alegerile interne ale democrat-liberalilor mehedinţeni au fost monitorizate de ex-ministrul Transporturilor, senatorul Anca Boagiu.

Potrivit evz.ro, în judeţul Vâlcea, Predoiu a obţinut 57%, iar Gheorghe Falcă, 43% dintre voturile democrat-liberalilor vâlceni. În judeţul Olt, Predoiu a obținut 96,88 % din voturi, pentru Gheorghe Falcă votând 3,12% dintre democrat-liberali.

Membrii organizaţiei judeţene Gorj a PDL l-au desemnat câştigător tot pe Cătălin Predoiu, care a obţinut 74,32% din sufragii, în timp ce Gheorghe Falcă a fost votat de 25,64% dintre democrat-liberalii prezenţi la vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS