24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSechestru pus pe bunurile Primăriei Gogoşu

Sechestru pus pe bunurile Primăriei Gogoşu

\n

Scandal ca la uşa cortului la primăria localităţii mehedinţene Gogoşu. Mai mulţi oameni s-au adunat în curtea primăriei când au aflat că un executor judecătoresc a venit să pună sechestru pe utilajele de deszăpezire şi maşinile consiliului local.
„Este un abuz foarte mare, a venit peste noi să ne ia maşinile fără să ne arate vreun act. Sunt utilajele noastre, ale cetăţenilor, pe care consiliul local le-a achiziţionat, iar noi plătim taxe şi impozite să avem drumuri deszăpezite iarna. Dacă ninge mâine, ce facem?!“, au strigat revoltaţi localnicii.
Executorul judecătoresc a decis, cu toate că există un proces pe rol cu termen de judecată pe 26 noiembrie, ca ieri-dimineaţă să meargă şi să sechestreze utilajele de deszăpezire ale comunei Gogoşu, şi chiar să le ridice. Dar sătenii s-au opus jandarmilor şi executorului, care era hotărât să ducă la bun sfârşit acţiunea.
„Dacă datoria este a fostului primar, să vină să o plătească el, pentru că el, Haneş, a lăsat primăria asta în gaură, a stat 18 ani la conducere şi nu a făcut nimic, a tras doar pentru el, iar acum noi rămânem fără utilaje!“, a spus un localnic din Gogoşu.
Atât oamenii, cât şi primarul comunei susţin că acţiunea este abuzivă, şi spun că în conturile primăriei sunt bani să acopere suma de 150.000 de lei pe care o revendică executorul, dar că nu se pot atinge de ei pentru că instanţa nu şi-a dat acordul.
„Este vorba despre o datorie a fostului primar, în valoare de 150.000 de lei. El nemaifiind primar, mi-a rămas mie. În mod normal, trebuia să o rezolve el, nu să o lase moştenire. Executorul judecătoresc Robert Cimpu a venit în mod abuziv la primărie şi ne-a sigilat utilajele pe care ar trebuie să le folosim la deszăpezire. Mâine, poimâine poate să ningă, noi avem maşinile sigilate şi nu le putem folosi. Am discutat cu dânsul să aştepte să se termine procesul şi mi-a spus că pe el nu îl interesează, că are nişte hotărâri, pe care nu mi le-a arătat. A venit cu jandarmii să ridice maşinile, dar la presiunile cetăţenilor le-a lăsat. Nu ştiu ce voi face atâta timp când sunt sigilate. Primăria are bani în cont, executorul a mers la bancă, dar banca nu i-a acceptat cererea de blocare a contului nefiind procesul terminat. Suntem a doua primărie pe care acest executor o execută. Este un abuz mare de tot să laşi populaţia în prag de iarnă fără utilaje, atâta timp cât eu am bani în contul primăriei să achit datoria, dar executorul nu vrea să aştepte finalizarea procesului“, a declarat Jean Rogoveanu, primarul comunei Gogoşu.
Reprezentanţii primăriei mai susţin că utilajele nici măcar nu aparţin primăriei, ci consiliului local şi comunităţii, dar, cu toate astea, executorul vrea să îşi ducă la bun sfârşit acţiunea de executare.
„Este vorba despre o datorie mai veche, pe care primăria refuză să o plătească. Este vorba despre o sumă de peste 100.000 de lei. S-a pus sechestru pe bunuri şi se vor lăsa în custodie“, a declarat executorul judecătoresc Robert Cimpu.
Executorul judecătoresc este la al doilea astfel de caz în numai două săptămâni. El a mai pus sechestru pe sediul primăriei comunei Dârvari, cu toate că şi acolo este o situaţie foarte încurcată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS