5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateABA Jiu a efectuat peste 400 de controale în 2013

ABA Jiu a efectuat peste 400 de controale în 2013

Inspectorii din cadrul Biroului Inspecția Bazinală a Apelor al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Jiu au planificat pentru anul 2013 un număr de 455 controale, până în prezent efectuând un număr de 426 controale planificate și un număr de 388 controale neplanificate, informează ABA Jiu într-un comunicat. Acestea constituie controale de fond, axate în special pe categorii de folosință privind activități cu risc major asupra resurselor de apă, exploatări de agregate minerale din albiile și terasele cursurilor de apă, acumulări, iazuri de decantare, halde de steril, salubrizarea cursurilor de apă și microhidrocentrale.

În urma acestor controale au fost aplicate un număr de 50 sancțiuni contravenționale dintre care 14  amenzi contravenționale și 36 de avertismente.
În paralel cu aceste controale planificate pentru anul în curs, biroul Inspecția Bazinală a Apelor din cadrul Administrației Bazinale de Apă Jiu a efectuat și controale tematice privind starea de salubrizare a cursurior de apă, lacurilor și a malurilor acestora, microhidrocentrale – în construcție și în funcțiune – activități de extragere a agregatelor minerale din albiile, malurile cursurilor de apă, din terase, cuvetele lacurilor.
Totodată,  pe parcursul lui 2013 inspectorii Birolui Inspecția Bazinală a Apelor au participat și la acțiuni de controale comune cu Garda de Mediu, desfășurate la balastierele din Bazinul Hidrografic Jiu-Dunăre, în scopul prevenirii extracțiilor ilegale de agregate minerale.

Biroul Inspecția Bazinală  a Apelor controlează pe întreg teritoriul Administrației Bazinale de  Apă Jiu respectarea de către persoanele fizice și juridice a legilor și reglementărilor în vigoare din domeniul gospodăririi calitative și cantitative a apelor, precum și al siguranței barajelor și a altor contrucții hidrotehnice. Controlul se face cu prioritate la folosințele de apă și lucrările care au legătură cu apele unde se încalcă repetat reglementările în vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS