10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatul a adoptat un proiect de lege privind Statutul poliţistului

Senatul a adoptat un proiect de lege privind Statutul poliţistului

Senatorii au adoptat astăzi proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 66/2013 pentru modificarea şi completarea Statutului poliţistului, informează Agerpres.ro. Proiectul a fost adoptat cu 98 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi trei abţineri, iniţiator este Guvernul României, iar Senatul este cameră legislativă decizională.

Actul normativ are în vedere instituirea posibilităţii de angajare în funcţii de poliţist sau personal contractual în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a copiilor aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii acestuia în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum şi a soţului sau soţiei acestuia. Angajarea se va face cu respectarea condiţiilor legale pentru postul respectiv (cerinţe generale pentru dobândirea calităţii de poliţist, cerinţe de studii etc.).

De asemenea, având în vedere starea de sănătate a poliţistului, precum şi liniile de muncă în care poate fi valorificată experienţa acestuia, funcţiile de poliţist accesibile acestei categorii de personal vor fi identificate din rândul celor care nu presupun efort fizic sau contact direct cu persoanele care încalcă normele legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS