Acasă Actualitate Concursul de la „Traian Demetrescu“, anulat din nou

Concursul de la „Traian Demetrescu“, anulat din nou

Lucrările trebuie

Un candidat acuză comisia de abuz în serviciu şi cere emiterea unor mandate de arestare. Cazul va fi investigat de Poliţia Craiova.

Scandalul declanşat de concursul pentru ocuparea postului de manager la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ din Craiova pare departe de a se fi încheiat. Conform calendarului anunţat de municipalitate, pe 4 noiembrie, candidaţii şi-au depus proiectele de management, care trebuia analizate de comisia de evaluare în perioada 6-19 noiembrie. Pe 21 noiembrie, candidaţii care au promovat prima etapă trebuia să susţină proiectele de management în cadrul unui interviu. La concurs s-au înscris doi candidaţi: Cosmin Dragoste, actualul director interimar al instituţiei, şi Felix Godeanu – care a depus două proiecte de management, ambele înregistrate şi admise de organizatori, după cum reiese din rezultatul afişat la sediul Primăriei Craiova. Felix Godeanu este cel care a declanşat scandalul din cultura craioveană, acuzând mai mulţi directori că au plagiat proiectele prin care şi-au câştigat funcţiile. Printre directorii acuzaţi se află şi Antoniu Zamfir – directorul Teatrului Liric „Elena Teodorini“, membru în comisia de evaluare de la „Traian Demetrescu“. Unul dintre cele două proiecte depuse de Felix Godeanu este plagiat după proiectul lui Antoniu Zamfir. Potrivit celor declarate de candidat, acesta a vrut să-l pună pe expertul Zamfir în postura de a-şi evalua propriul proiect, plagiat în opinia lui Godeanu.

Inegalitatea de şanse, motivul invocat de comisie

În condiţiile detaliate mai sus, comisia de concurs a fost pusă în încurcătură. În consecinţă, a încercat să-l convingă pe Felix Godeanu să-şi retragă unul dintre proiectele depuse. Potrivit unei adrese emise de secretariatul comisiei de concurs, primirea plicurilor era amânată până pe 11 noiembrie, dată până la care candidatul trebuia să facă opţiunea. Godeanu a refuzat să primească adresa la poarta instituţiei şi aceasta a fost trimisă prin poştă, ajungând ulterior datei de 11 noiembrie. Pe de altă parte, candidatul a spus că regulamentul nu-l obligă să depună un singur plic. „Ceea ce legea nu interzice înseamnă că este permis. Eu am depus două dosare diferite, ceea ce înseamnă că, teoretic, mi-am sporit şansele“, a afirmat Godeanu. Surpriza a venit însă imediat. Pe 14 noiembrie, o altă adresă informează că în urma unei decizii a comisiei concursul a fost anulat „din următoarele motive: încălcarea principiului egalităţii de şanse, generată de existenţa a trei plicuri sigilate ce conţin proiecte de management depuse doar de doi candidaţi, dar şi lipsa răspunsului în termen a unuia din candidaţi, care ar fi trebuit să îşi exprime opţiunea pentru unul din proiectele depuse, astfel încât termenul de minimum şapte zile calendaristice pentru analizarea proiectelor de management de către membrii comisiei de concurs nu mai este îndeplinit“.
Aşadar, directorul în funcţie nu ar avea şanse egale cu candidatul Felix Godeanu, respins la etapa de evaluare a proiectelor în cadrul primului concurs, desfăşurat în perioada 22 august – 6 septembrie. În consecinţă, Felix Godeanu a reluat adresele către minister şi organele de cercetare penală. Candidatul acuză că adresele prin care i se cere retragerea unui dosar sunt „ilegale şi abuzive“, contrazicând documentul prin care ambele dosare i-au fost admise pentru evaluare. Pe de altă parte, decizia de anulare a concursului „reprezintă un abuz evident“, deoarece comisia nu ar avea această competenţă. Godeanu a solicitat Parchetului cercetarea celor vinovaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, dar şi „emiterea unor mandate de arestare“. Pe 20 noiembrie, reclamantul a fost chemat la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova pentru a da mai multe detalii despre acest caz. Membrii comisiei contactaţi de GdS nu au făcut comentarii pe marginea subiectului, iar Antoniu Zamfir, directorul membru al comisie în calitate de expert, a spus că va răspunde numai întrebărilor adresate în scris de către ziarişti.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version